La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara ciorba nu se mai...

La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara ciorba nu se mai servește din găleți, ci în condiții de maximă igienă. Care este motivul

2
DISTRIBUIȚI

bucatarie spitalul de copii

Personalul care lucrează în cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara nu va mai fi nevoit să care sacii cu pâine în spate dintr-o secție într-alta și nici să se plimbe cu găleți cu ciorbă. Și asta pentru că, începând din această lună, cel mai mare spital de copii din vestul țării are o linie automată de livrare a mâncării. Astfel, pacienții vor primi mâncarea caldă la pat în tăvi termoizolante, în condiții de maximă igienă.

Potrivit managerului Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Ovidiu Adam, investiția a fost făcută de Primăria Timișoara și se ridică la suma de 400.000 de lei.


„Avem o linie modernă, automată, prin care copiii pot primi, de acum încolo, mâncarea individual în tăvi termoizolante. Apoi, tăvile vor fi spălate automat cu o mașină foarte performantă. Înainte, fiind un spital pavilionar, mâncarea pornea de aici de la bucătărie către secții în tot felul de recipiente de inox, în găleți, în oale, pâinea era cărată în saci cu spinarea și erau livrate în secții de către personal. Acum, toate lucrurile se petrec  automat, transportul mâncării se face cu cărucioare, deci tăvile sunt duse la patul bolnavului”, a explicat Ovidiu Adam.

Managerul spitalului a precizat că a fost achiziționată cu banii de la Primăria Timișoara nu doar o linie automată de servire a mâncării, ci și o mașină de spălat vase automată, care și dezinfectează. „Una este să meargă mama sau copilul, dacă este mai mare, cu gabela și să primească câte un polonic de mâncare și alta este să primească mâncarea la pat, în condiții de maximă igienă pentru că noua mașină de spălat nu doar spală, ci și dezinfectează. Calitatea mâncării a fost întotdeauna foarte bună la spitalul de copii, noi ne facem singuri mâncarea. Disconfortul era strict de aspect, personal căra sacii cu pâinea în spinare și gălețile în mâini”, a mai declarat Ovidiu Adam.

Spitalul de copii are 501 paturi, însă cel mult 300 de pacienți vor beneficia de această bucătărie, pentru că cei de la secția de distrofici sau prematurii, de exemplu, au bucătărie specială.

2 COMENTARII

  1. Ma bucur sa aud acest lucru, e chiar foarte bine pentru copii de acolo, bravo domnule primare si tuturor care au fost implicati.

    Numai bine si tot astfel de stiri sa vedem 🙂

  2. Chiar daca sunt multi sceptici,eu inca ma rog sa se schimbe lucrurile in bine si in Romania si cred ca se poate.Ce s-a facut la „Luis Ţurcanu” este o dovada! Dumnezeu sa-i ajute pe cei ce vor binele orasului Timisoara si a Romaniei!
    Felicitari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.