O femeie de 30 de ani, care locuiește într-o zonă IZOLATĂ, a...

O femeie de 30 de ani, care locuiește într-o zonă IZOLATĂ, a născut acasă asistată de soţ al treilea băiat al familiei. În cât timp a ajuns ambulanța FOTO

0
DISTRIBUIȚI

copil nascut la dusAlina Ciobanu, o femeie în vârstă de 30 de ani, care împreună cu soţul său Cristian, administrator la Geoparul Dinoaurilor din Ţara Haţegului, s-a mutat din Capitală în comuna hunedoreană Densuş, într-o casă situată pe un deal a născut acasă asistată de soţ al treilea băiat al familiei.

Soţul femeii, Cristian Ciobanu, susţine că nu au avut intenţie ca naşterea să aibă loc acasă şi au sperat că ambulanţa va ajunge în timp util la ei, însă atunci când şi-au dat seama că bebeluşul se grăbeşte să vină pe lume s-au hotărât să o ajute să nască acasă, în duş.

„A intrat în travaliu şi am chemat ambulanţa. După primele două naştere unde travaliul a durat mai multe ore ne-am gândit că avem suficient timp până naşte. Nu a fost aşa. Soţia mea a simţit că bebeluşul se grăbeşte aşa că am asistat-o eu la duş. Ştiam despre naşterile acasă pentru că după două naşteri traumatizante pentru soţia mea într-un spital din Bucureşti am citit despre naşterile acasă, însă ni s-a părut foarte riscant şi am renunţat la idee. Până la urmă a ieşit cum am vrut noi, însă fără intenţie”, a povestit Cristian Ciobanu.

Alina Ciobanu, însărcinată în luna a noua, era acasă când a simţit primele semne ale travaliului. În urmă cu o săptămână, femeia a avut aceleaşi simptome şi s-a dus la spital, dar a fost vorba despre false contracţii, iar medicii au trimis-o acasă.


Sâmbătă dimineaţa, la ora 7, s-a trezit însă cu dureri.

„Ambulanţa a ajuns în 30 de minute însă deja Toma se născuse. L-am pus la sân imediat şi a început să sugă. Soţia mea şi bebeluşul au fost preluaţi de ambulanţă, mai ales că nu eliminase placenta. Medicii care se îngrijesc de ei spun că amândoi sunt în perfectă stare de sănătate şi că astăzi vor fi externaţi din spital”, a mai spus Cristian Ciobanu.

Toma este al treilea copil al familiei Ciobanu şi are doi fraţi mai mari, Gruia de 4 ani şi Mircea de doi ani. Cei doi băieţi mai mari s-au născut, la fel ca şi părinţii lor, în Bucureşti, însă de mai bine de un an s-au mutat într-o casă cochetă construită pe un deal din comuna Densuş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.