Percheziții la profesori care scoteau asistenți medicali pe bandă rulantă. Cum fentau...

Percheziții la profesori care scoteau asistenți medicali pe bandă rulantă. Cum fentau legea

4
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 07_resizePercheziții de amploare astăzi la mai multe școli și unități medicale, din cauza unor profesori care își ajutau elevii să promoveze, fără ca aceștia să fie nevoiți să treacă pe la școală. Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Caraș-Severin, sub coordonarea unu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au efectuat percheziții în opt locații, printre care sediul Colegiului Național “Mircea Eliade” și la Spitalul Județean de Urgență Reșița.


Patru cadre didactice au fost duse la audieri.

Potrvit anchetatorilor, în cursul anului 2014, patru profesori de la școala menționată au favorizat mai mulți elevi care urmau cursurile Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Colegiului, în sensul că, deși aceștia nu frecventau cursurile, li se motivau absențele, li se acordau note de promovare fără să fi participat efectiv la examene, în scopul obținerii unor diplome de absolvire ca asistenți medicali.

”În fapt, în cursul anului 2014, suspecții M.N. N. A., Z. S.  și T. D.C. – cadre didactice la instituția mențioantă au favorizat mai mulți elevi. Față de numiții M.N., N. A., Z. S. și T. D. C. – cadre didactice a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor prev.de art. 13/2 din Legea nr.78/2000 rap.la art. 297 c.p. și art.321 C.p., având calitatea de suspecți”, a declarat procurorul Laura Iancu.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informații și de sprijinul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.