ACL a desemnat observatori care vor monitoriza şi filma grupurile de persoane...

ACL a desemnat observatori care vor monitoriza şi filma grupurile de persoane care votează pe listele suplimentare

0
DISTRIBUIȚI

Alianţa Creştin Liberală a desemnat observatori pentru a supraveghea votarea într-un număr de 456 de secţii de votare din judeţul Hunedoara, observatori care vor monitoriza şi filma grupurile de persoane care votează pe listele suplimentare, pentru a evita suspiciunile legate de fraudarea alegerilor.

„În urma analizei rezultatelor turului I al alegerilor prezidenţiale, se constată un fapt de natură să pună sub semnul întrebării rezultatul alegerilor. Acest fapt este numărul neobişnuit de mare al alegătorilor pe listele speciale, adică alegători care au votat în altă localitate decât cea în care domiciliază. Numărul acestora a fost de 17.545, respectiv 8,32% din totalul voturilor din judeţul Hunedoara. (…) Avertizăm pe această cale cetăţenii că votul pe mai multe liste este faptă penală şi Alianţa Creştin Liberală nu va ezita în a sesiza toate aceste cazuri”, se arată într-un comunicat de presă emis de ACL Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor alianței, observatorii îi vor filma pe cei care votează pe listele suplimentare la ieşirea din secţiile de vot.

În total în judeţul Hunedoara se organizează 524 de secţii de votare, însă reprezentanţii ACL au hotărât că nu este cazul să se facă monitorizare în cele din comunele de munte. La primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale un număr de 17.545 persoane au votat în judeţul Hunedoara pe listele suplimentare, peste 600 de oameni înregistraţi pe aceste liste au votat numai în comuna Şoimuş, iar în Deva numărul lor a depăşit 2.200.


În comuna Şoimuş, condusă timp de 18 ani de fostul primar Laurenţiu Nistor, în prezent deputat şi lider al Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat Hunedoara, din cei 2.680 de oameni care s-au prezentat la vot, 640 aveau domiciliul în afara comunei. La primul tur al alegerilor din 2009, în Şoimuş au votat pe listele suplimentare 289 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.