ANAF Timiş, locul IV pe ţară la colectarea de taxe şi impozite....

ANAF Timiş, locul IV pe ţară la colectarea de taxe şi impozite. De câţi angajaţi ar fi nevoie pentru stoparea ilegalităţilor

1
DISTRIBUIȚI

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş a prezentat astăzi un bilanţ de activitate pentru primele zece luni ale acestui an, în cadrul unei reuniuni de colegiul prefectural găzduită de Instituţia Prefectului Timiş. Seful ANAF Timiş, Constantin Tudor, a comentat că direcţia pe care o conduce ocupă locul IV pe ţară la colectarea de taxe.

Acesta a mai precizat că în primele zece luni ale anului au fost încasate 2.796.000.000 de lei la buget, din care 1.376.000.000 de lei au mers la bugetul de stat. În materie de procente, Tudor a spus că nu mai puţin de 44, 29% din încasările de pe regiunea de Vest vin din Timiş, dar şi că faţă de estimările de la nivel central în regiunea de Vest au fost înregistrate încasări mai mari cu 135 de milioane de lei.

Şeful ANAF a completat şi că pentru recuperarea creanţelor au fost emise nu mai puţin de 188 de sentinţe de executare silită pentru bunuri în valoare de 22.777.000 de lei.


Legat de planurile pentru viitor, şeful ANAF spune că din data de 2 decembrie contribuabilii îşi vor putea verifica starea fiscală direct pe site-ul insituţiei, dar şi că există promisiuni de la nivel central pentru ca direcţia să beneficieze de investiţii în materie de tehnică.

Întrebat de prefectul Eugen Dogariu dacă este mulţumit de activitatea instituţiei pe care o conduce, Tudor a spus că „ar fi nevoie cel puţin 50 de posturi din care 30 ar fi pe inspecție fiscală. E păcat că noi nu putem face verificări mai multe să aduem bani la buget. Această decizie de a nu fi scoase la concurs posturile vacante nu mi se pare corectă. Diminuarea posturilor bugetare se poate face acolo unde se justifică, dar la noi nu este cazul”.

Din luna martie a anului viitor, taxele vor putea fi plătite și pe internet, cu cardul.

1 COMENTARIU

  1. Indiferent de masurile pe care o institutie sau alta, le vor lua, recoltarea la bugetul de stat trebuie sa capete o alta forma pentru a fi eficienta.A crea masuri de coercitie reprezinta o majorare a ineficientei iar pentru situatiile in care rau-platnicii ajung la inchisoare, cheltuielile alocate acestora ar fi cu mult mai mari decat sumele ce ar fi incasate de la acestia aflati in libertate. As dori sa reamintesc o idee aparuta mai demult dar inca nepusa in practica, Transferul tuturor taxelor si impozitelor in TVA si majorarea la 50 la suta a acestuia. La prima vedere pare o aberatie, dar suprimarea tuturor taxelor si impozitelor ar reprezenta o masura de dreptate sociala la care ar participa toata populatia care apeleaza la comert,Pe de alta parte nu cred ca masura ar intampina opozitie, deoarece toti dar absolut toti cetatenii isi duc existenta privata pe o infrastructura comuna, deci trebuie sa avem intelegerea ca aceasta infrastructura trebuie mentinuta si dezvoltata. Cu speranta ca ideea sa nu degenereze si sa produca o impovarare excesiva, va doresc un an nou prosper si echilibrat. La multi ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.