Atenție, studenți! Universitatea de Vest din Timișoara a găsit soluția antiplagiat. Câte...

Atenție, studenți! Universitatea de Vest din Timișoara a găsit soluția antiplagiat. Câte lucrări pot fi verificate printr-un sistem IT

1
DISTRIBUIȚI

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara nu mai au nicio șansă să fure lucrări de licență, dizertație sau doctorat fără ca să fie prinși. Și asta pentru că reprezentanții universității de stat timișorene vor implementa o nouă soluție antiplagiat, Turnitin, liderul mondial în prevenirea plagiatului și îmbunătățirea abilităților de scriere a studenților.

Noua soluție va fi implementată începând cu anul universitar 2014 – 2015 și reprezintă o metodă de prevenire și detecție a plagiatului în documentele academice și științifice bazată pe analiza conținutului documentelor și corelarea acestora atât cu informații publice disponibile pe internet, cât și cu baze de date online (atât publice, cât și private) sau chiar în intranet-ul instituției beneficiare.

Sistemul Turnitin va fi implementat de Universitatea de Vest sub forma unui serviciu, care funcționează în felul următor: un tutore, care poate fi un cadru didactic sau un cercetător, se înregistrează în sistem cu disciplinele pe care le predă, iar la fiecare disciplină pot fi atașate una sau mai multe activități cu termene de realizare.


Tutorii pot vizualiza și evalua via Turnitin documentele introduse de studenți, cum ar fi teme, referate, lucrări de licență, de dizertație sau doctorat. Sistemul permite crearea unui număr nelimitat de tutori și verificarea unui număr nelimitat de documente.

Alături de pachetul Turnitin, va fi funcțional și un alt serviciu, iTenticate, care este destinat, în special, cadrelor didactice și cercetătorilor din universitate în scopul evaluării articolelor științifice înainte de transmiterea lor la reviste sau conferințe. Într-un an universitar, pot fi introduse 35.000 de documente.

“Principalul scop al utilizării Turnitin în cadrul UVT este de a-i ajuta pe studenții de la toate ciclurile de studii să redacteze texte oneste, folosind într-o manieră corectă resursele de documentare. Fie că este vorba despre teme, referate sau lucrări complexe de final de ciclu, calitatea tuturor acestor documente redactate de către studenți va crește”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. Aici lucrează peste o mie de cadre didactice și cercetători și învață 16.000 de studenți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.