Ce înalte fețe bisericești au fost propuse pentru funcția de Mitropolit al...

Ce înalte fețe bisericești au fost propuse pentru funcția de Mitropolit al Banatului

0
DISTRIBUIȚI

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului, întrunit joi seara, a comunicat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, propunerile pentru înlocuitorul ÎPS Nicolae Mitropolit al Banatului, trecut, în urmă cu 40 de zile, la cele veșnice.

Ședința de lucru a sinodului metropolitan a avut loc la reşedinţa mitropolitană din Timişoara. „În cadrul acestei şedinţe, Preafericirea Sa a prezentat membrilor Sinodului Mitropolitan lista aprobată a ierarhilor eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului. Sinodul Mitropolitan, în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a stabilit, prin consultare deschisă, urmată de vot secret consultativ, o listă cu doi candidaţi dintre ierarhii eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului.


Aceştia sunt următorii: Preasfinţitul Părinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului și Preasfinţitul Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei”, au anunțat, printr-un comunicat de presă, oficialii Mitropoliei Banatului.

Lista celor doi candidaţi stabiliţi de către Sinodul Mitropolitan va fi prezentată, vineri, la ora 10.00, în şedinţa specială de consultare a acestuia cu Adunarea eparhială extinsă a Arhiepiscopiei Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.