EXCLUSIV Percheziții la locuința fostului primar PDL din Tormac, Aurică Băran. Ce...

EXCLUSIV Percheziții la locuința fostului primar PDL din Tormac, Aurică Băran. Ce acuzaţii i se aduc UPDATE 2 Cum s-a încheiat operaţiunea

4
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Timiș percheziționează în această dimineață locuințele fostului primar al comunei Tormac, Aurică Băran și pe cea a fiicei sale Maria Lică. Cercetările polițiștilor au pornit de la constatările Curții de Conturi, care au scos la iveală faptul că sume importante de bani au fost sifonate din primărie cu documente false, printr-o firmă a familiei.

Prejudiciul  se ridică la peste 740,000 de lei, iar fostul primar Aurică Băran e acuzat de abuz în serviciu, iar fiica sa de evaziune fiscală.

 PRESSALERT.ro a dezvăluit încă de anul trecut artificiile financiare la care a recurs primarul pentru a-și umfla conturile sale și pe cele ale fiicei. Descoperirea a fost făcută în urma unui control al Curții de Conturi la primăria din comuna timișeană Tormac. Auditorii au comparat suprafețele înregistrate ca fiind proprietate sau în arendă cu cele pentru care s-au cerut subvenții, în baza adeverințelor emise de angajații primăriei, și au stabilit că există diferențe importante. Printre persoanele fizice ale căror subvenții au fost verificate au fost și cele două fiice ale pedelistului Aurică Băran, cel care a fost primarul comunei până la începutul lui 2012, când a fost destituit prin ordin al prefectului pentru o condamnare de doi ani şi trei luni cu suspendare pentru omor din culpă.


De asemenea, Băran a reuşit o performanţa de magician – prin dispoziţii de plată semnate de acesta, în lunile martie, aprilie, iunie şi iulie 2009 a indicat cu exactitate numerele şi valorile facturilor ce au fost ulterior întocmite în perioada octombrie – noiembrie 2009 pentru achiziţii de lemne. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Conform unui comunicat al Poliţiei Timiş ” în perioada 2008-2010, administratorul unei societăţi comerciale ar fi beneficiat de anumite sume de bani, în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu o instituţie publică, în vederea efectuării mai multor lucrări de utilitate publică. Pe numele societăţii respective ar fi fost emise 11 facturi fiscale, reprezentând livrări de materiale şi prestări servicii, care în realitate nu au existat”. Infracţinuile pentru care sunt cercetaţi cei doi sunt refuzul unei persoane de a prezenta organelor competente, după ce a fost somată de 3 ori, documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, ascunderea bunului sau a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi abuz în serviciu.

UPDATE 2 Poliţiştii de la Serviciul de investigarre a fraudelor au ridicat din locuinţa primarului mai multe documente contabile care urmează să fie cercetate. Aurică Băran urmează să fie audiat în următoarele zile.

 

 

 

4 COMENTARII

  1. ce frumos e imbracat acest articol dar de fapt ascunde neputinta autoritatilor de a face ceva
    Serviciul de Investigare a Fraudelor sa se ocupe de treburi serioase nu de potlogarii ieftine si sa caute evazionistii cum sunt Ghita Jurca cu Hotelul Imperial si altii ca el, nu sa caute sa dezgroape mortii dar asta e se mai lauda si ei ca fac cate ceva

    PRAF IN OCHI MUNTENE, PRAF IN OCHI, ne-am saturat de sirenele voastre prin oras si de verificarile voastre la piata de gros si euro

    PRAF IN OCHII CONTRIBUABILULUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.