Iohannis: „Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic...

Iohannis: „Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă”

1
DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că le mulţumeşte românilor care l-au votat şi că va fi un preşedinte liber, care va reprezenta cetăţenii.

DECLARAŢIILE LUI IOHANNIS:

  • Tocmai am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri.
  • Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor.


    Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot.Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze.
  • Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. eu sunt dispus să mă apuc foarte serios şi foarte hotărât de treabă. Românii au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este extrem de puternic, atâr pentru mine cît şi pentru clasa politică.
  • Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil.

1 COMENTARIU

  1. Klaus fi bun şi las-o baltă cu „votul electronic”.
    S-ar putea ca data viitoare să câştige partidul cu cei mai buni „hackeri” şi în final s-ar putea ca numărul de voturi să depăşească numărul populaţiei.
    Ce se poate întâmpla la un vot prin telefon sau internet s-a putut vedea la ultimul EUROVISION! Inaite de finală, pe siteul oficial al Eurovisionului se găsea un articol în care un informatician din Suedia demonstra cum pot fi fabricate în câteva secunde 2000 de voturi pentru interpretul preferat. Se pare că şi alţii cunoşteau procedeul!
    Nici votul prin corespondenţă nu este lipsit de surprize. În Germania cel puţin, votul prin corespondenţă funcţionează relativ bine.
    În final totul depinde de cei care numără voturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.