NEREGULI în secțiile de vot UPDATE 12 Cui i-a făcut Robu plângere...

NEREGULI în secțiile de vot UPDATE 12 Cui i-a făcut Robu plângere penală FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Nici acest tur al alegerilor prezidențiale nu este lipsit de incidente, iar acest lucru o demonstrează problemele apărute deja de la prima oră a dimineții. Secţia de votare 320 organizată din căminul cultural din centrul de comună Bucureşti, judeţul Hunedoara, a fost deschisă mai târziu cu o oră şi jumătate după ce reprezentanţii biroului local au anunţat că a dispărut ştampila de control, cu care se ştampilează buletinele de vot şi procesul verbal după încheierea votului, fiind anunţată Poliţia.

„Reprezentanţii secţiei de votare 320 au anunţat că nu găsesc ştampila de cotrol. A fost anunţată Poliţia şi a fost confecţionată o altă ştampilă şi votul a început puţin înainte de ora 8:30. Din câte ştim nu au fost oameni care să fi aşteptat să-şi exercite dreptul la vot”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Hunedoara, Roberta Cristina Roncioiu.

Peste 400.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne duminică în cele 524 de secţii de votare organizate în judeţul Hunedoara cu ocazia alegerilor. Dintre cele 524 de secţii de votare 46 sunt în municipiul reşedinţă de judeţ Deva, iar 48 în municipiul Hunedoara. Zece secţii de votare din judeţul Hunedoara, grupate, în general, în Ţinutul Pădurenilor din Munţii Poiana Ruscă, vor comunica prezenţa la vot printr-un sistem de comunicaţii speciale prin satelit, deoarece în zona acestora nu există reţele de telefonie.

Potrivit BEJ Hunedoara sunt  400.250 alegători pe listele permanente cu 239 mai mulţi decât în primul tur, iar numărul buletinelor de vot este cu 10% mai mare decât cel al votanţilor. În 2009, în al doilea tur de scrutin, prezenţa la vot în judeţul Hunedoara a fost de 58, 23 la sută. (Nora Corvin)

 UPDATE 1 Votul în judeţul Timiş a început fără probleme deosebite. La momentul deschiderii secţiilor de votare, principalele probleme semnalate biroului electoral judeţean erau legate de chestiuni organizatorice, cei din secţii solicitând lămuriri despre modul în care se folosesc listele suplimentare. Purtătorul de cuvânt al BEJ Timiş, Camelia Mihai, a declarat pentru site-ul nostru că “până la acest moment nu au existat niciun fel de probleme legate de secţiile de votare şi niciun fel de incindente nu au fost reclamate. Procesul electoral decurge în condiţii bune”. Mihai a mai precizat că la nivelul judeţului Timiş au fost înregistare  3.209 de cereri pentru urna mobilă.

Falca-sustine-Ponta

 UPDATE 2  Incident electoral la Arad. Alianța Creștin Liberală Arad atrage atenția asupra faptului că „PSD comite grave ilegalități, împărțind pliante mincinoase în numele co-președintelui ACL Arad, Gheorghe Falcă, în mai multe localități din județul Arad”.

Potrivit unui comunicat de presă, „este vorba despre aceleași pliante împărțite în cursul zilei de vineri, în care se minte că primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, l-ar susține pe Victor Ponta. În primă fază au fost depistate astfel de pliante în municipiul Arad, în orașele Pecica și Lipova, în comuna Zăbrani, dar mai mult decât sigur că aceste pliante au fost, sunt sau vor fi împărțite și în alte localități”.  „De asemenea, este foarte important de menționat faptul că înlăturarea acestor materiale intră în atribuțiile președinților secțiilor de votare, care au obligația de a lua măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții. Legea îi dă președintelui de secție dreptul de a asigura buna desfășurare a alegerilor pe o distanță de 500 m de secția de votare”, se mai arată în comunicatul ACL. (Georgeta Stanici)

Alianța Creștin Liberală a anunţat că va depune o plângere penală împotriva reprezentanţilor PSD. ( Sursa foto: Newsar)

Remetea 2

UPDATE 3 ACL Timiș a depus plângere la BEJ în care reclamă comiterea infracțiunii de vot multiplu. ”În fapt, azi, data de 16.11.2014, a fost semnalată de către reprezentanții subscrisei, săvârşirea de către aproximativ 20 de persoane neidentificate a infracţiunii de fraudă la vot săvârşită în raza secției de votare nr. 513 din Remetea Mare”, se arată în plângerea depusă. Reprezentanții ACL susțin că cele 20 de persoane, în principal tineri, au practicat ”turism electoral. (…) În localitatea Remetea Mare au fost sesizate aproximativ douăzeci de persoane neidentificate care au intrat atât în incinta secţiei de votare nr. 513 pentru a vota, fiind fost aduşi la vot în mod organizat, cu microbuze precum şi cu un autoturism cu inscriptia „Victor Construct”, societate de constructii inregistrata in judetul Botosani”, a relatat copreședintele ACL Timiș, Nicolae Robu. (Georgeta Stanici)

UPDATE 4 Șeful PSD Timiș are parte de o escortă demnă de cea a unui demnitar în ziua alegerilor. Conform unei informări transmise de PDL, Bojin umblă de azi dimineață cu șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu. „Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, și-a <<contractat>> antemergător în ziua votului, pe nimeni altcineva, decât pe șeful Poliției Rutiere Timiș, comisarul șef Marcel Crăciunescu. Acesta l-a însoțit pe Bojin chiar și în secția de votare, după care au plecat, mai departe, în <<inspecție>>  în județ”, se arată în informarea transmisă.

UPDATE 5 Un alegător s-a prezentat la una dintre secțiile de vot din incinta liceului „Ion Vidu” din complexul studențesc, cu un buletin de vot în alb.


Informația a fost confirmată și de poliție care va demara cercetări pentru a stabili de unde a procurat acesta buletinul de vot.

UPDATE 6 Tânărul care a furat un buletin de vot din secţia de la Liceul „Ion Vidu” a fost identificat ca fiind Mutu Marian, de 26 de ani, din Orăștie, student la Universitatea Tibiscus din Timişoara. Acesta, după ce a votat, a luat un buletin de pe vot de pe masă şi a încercat să se facă nevăzut. A fost prins de poliţistul care asigura paza secţiei în afara clădirii. Studentulului i se va întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

UPDATE 7 PSD Timiș a transmis o informare, conform căreia șoferul liderului ACL, Marian Vasile, împarte pachete electorale. „Un domn care descarcă pachete dintr-o mașină inscripționată de cei de la ACL cu acțiunea civică anti fraudă. Cel care împarte pachete este șoferul domnului Marian Vasile. Acțiunea are loc la Moșnița”.

masina mosnita

UPDATE 8 ACL Timiș continua sesizările cu privire la suspiciuni de turism electoral în județ. Alianța a depus mai multe sesizări la BEJ Timiș cu privire la acest lucru. „Vă solicităm să efectuați verificări în secția de votare 585 din Variaș cu privire la numărul neobișnuit de mare de persoane înscrise pe listele suplimentare la ora 13.00, respectiv 42, dintr-un total de 451 persoane. Menționăm că datele generale colectate de reprezentanții ACL Timiș indică posibile fraude electorale săvârșite pe raza secţiei de votare menționate”, se arată în reclamație.

În aceeași localitate, la secția de votare 586 au votat pe listele suplimentare un număr de 70 dintr-un total de 421 persoane, iar la secția 587 un număr de 43 dintr-un total de 210 persoane. Tot la Variaș, în secția cu numărul 588, dintr-un total de 129 de votanți, 25 au făcut-o pe liste suplimentare.

Și la Moșnița s-au constatat mulți alegători pe listele suplimentare. „În fapt, azi, data de 16.11.2014, pe raza comunei Moșnița Nouă secțiile de votare 466, 467, 468, 469 și 470 au fost identificate un număr excesiv de mare de alegători înscriși pe listele suplimentare la orele 13.30. Astfel, la secțiile amintite anterior, pe listele suplimentare sunt înregistrate un număr considerabil de persoane, după cum urmează: secția 466 – total alegători 680, liste suplimentare 125; secția 467 – total alegători 195, liste suplimentare 61; secția 468 – total alegători 58, liste suplimentare 24; secția 469 – total alegători 386, Liste suplimentare 98; secția 470 – total alegători 312, liste suplimentare 68”, se arată în reclamația depus de reprezentanții ACL la BEJ Timiș.

DSC_00421-620x400

UPDATE 9 Un bărbat care a venit să voteze în secția 220 din Lugoj, amenajată în cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 5, a introdus buletinul de vot direct prin fanta unui pătuţ pliat, aflat lângă cabina de vot, convins că aceea era urna.

Doar vigilenţa unui membru al secției de votare a făcut să se observe că lugojeanul nu a introdus nimic în urnă, scrie Redesteptarea.ro. După câteva discuţii, bărbatul le-a arătat membrilor secției de votare unde a introdus foaia.
Responsabilii secţiei au desfăcut patul şi au găsit buletinul de vot, pe care l-au introdus în urnă fără alte incidente. (Georgeta Stanici)

Foto: redesteptarea.ro

UPDATE 10 O ştampilă cu menţiunea „votat” a dispărut de la o secţie de vot din şcoala generală nr. 5 din oraşul Petrila, în Valea Jiului, în cauză fiind sesizată Poliţia pentru efectuarea cercetărilor necesare, potrivit Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara. „Ştampila cu menţiunea „Votat” a dispărut de la secţia numărul 229 Petrila. Se fac cercetări. Procesul de votare nu a fost întrerupt”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Hunedoara, judecătoarea Cristina Roncioiu.

UPDATE 11 Consilierul judeţean hunedorean Dorina Pleşcan (UNPR) a cerut ajutor la 112 şi a reclamat că a fost agresată de o femeie în timp ce fotografia mai multe persoane care au coborât din două autocare cu numere de Bucureşti într-o benzinărie de Petroşani şi au mers să voteze la o secţie din apropiere. Supărată că este fotografiată o femeie a prins-o de mână, iar consilierul judeţean a sunat la 112. Poliţiştii efectuează cercetări pentru loviri sau alte violenţe. Surse judiciare susţin că autocarele erau cu pelerini care se întorceau de la Mănăstirea Prislop, iar oamenii le-au cerut şoferilor să oprească undeva pe drum pentru a avea posibilitatea să-şi exercite opţiunea de vot.

UPDATE 12 Alianța Creștin- Liberală Timiș a făcut denunț penal, seara aceasta, împotriva unei reprezentante PSD în secția de votare din comuna Chevereșu Mare.  ”În sectia de votare 359 din Chevereșu Mare, Mihaela Ergosu, membru al biroului electoral al secției de votare din partea PSD, a fost văzută în cel puțin două ocazii însoțind persoane în interiorul cabinei de vot. Legislația electorală în vigoare interizice însoțirea persoanelor în interiorul cabinelor de vot de către membrii biroului elctoral al secției de votare (legea 370/2004, art. 44, alin. 8”, se arată în denunțul semnat de liderul PNL Timiș, Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. De ce nu atrageti atentia ca Victor Ponta si Daciana au comis o ilegalitate cand au intrat cu copiii in cabina de vot. Unii sunt mai egali decat altii? Cand eu m-am dus la vot sa-i arat copilului meu cum se voteaza nu l-au lasat nici macar in sectia de votare, darmite in cabina de vot! Nu e corect, chiar nu sesizeaza nimeni acest lucru? Nu mai vorbesc de mesajul subliminal cu adresa catre Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.