Robu despre pavajul din centrul istoric: „Am semnat cu markerul câteva pietre,...

Robu despre pavajul din centrul istoric: „Am semnat cu markerul câteva pietre, ca mostre pentru ceea ce este acceptabil, ca să nu mai fie «malînţelegeri»”

0
DISTRIBUIȚI

Faptul că primarul Nicolae Robu a decis modalitatea de iluminarea a Operei cu indicații precise pentru specialiștii de la Elba nu mai este un secret pentru nimeni. Edilul a invitat chiar și presa să ia parte la evenimentul prilejuit de testarea luminilor.

Astăzi, edilul șef a oferit câteva informații despre stadiul lucrărilor la centrul istoric și a dezvăluit că a păstrat metoda de succes. Pentre altele, edilul a spus că lucrările merg bine și că este mulțumit de faptul că muncitorii sunt prezenți pe șantier chiar și sâmbăta și duminica.

Robu a nu fost, însă, la fel de mulțumit de arheologii care lucrează la centru. După ce săptămânile trecute îi amenința cu procese pentru că vor să extindă explorările de la Piața Unirii, acum edilul susține că momentan aceștia nu au decis modul de conservare a vestigiilor pe timp de iarnă.

Pe lista de nemulțumiri primarul a trecut și faptul că șoferii din Timișoara parchează în șantierul din Piața Unirii, cu toate că acel sit este protejat și predat companiei Romprest.


Pentru a împiedica astfel de acțiuni, compania ar trebui să închirieze o firmă de pază care să interzică accesul șoferilor acolo.

Legat de pavaj, primarul a făcut o declarație care a stârnit râsul celor prezenți la conferință: „am semnat cu markerul pe câteva pietre, ca mostre pentru ceea ce este acceptabil ca să nu mai fie «malînţelegeri». Am spus asta este în regulă, asta nu, am semnat martor pe ele, am spus dacă nu au un grad de netezime comparabilă cu aceasta nu le mai montaţi, că veţi fi obligați să le daţi jos. Îmi place foarte mult cum arată piatra cubică din Piaţa Libertăţii””.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.