Spaţiile verzi din centrul Timişoarei, revigorate cu 1.8 milioane de lei de...

Spaţiile verzi din centrul Timişoarei, revigorate cu 1.8 milioane de lei de la bugetul local. Ce lucrări anunţă şeful Horticultura

0
DISTRIBUIȚI

La ultima ședință de plen, aleşii din Consiliul Local Timișoara au decis să suplimenteze valoarea contractului semnat cu societatea Horticultura care se ocupă de spaţiile verzi din centrul oraşului. Practic suma până la care societatea poate face lucrări a fost triplată. Inițial municipalitatea a încheiat un contract cu valoare de 585.000 lei doar pentru centru, deși suma plafon aferentă tuturor spațiilor verzi din oraș era de 1.8 milioane de lei. Având în vedere că pentru restul de spații verzi nu mai există contract, după mai multe certuri, aleșii au decis ca întreaga sumă plafon să fie distribuită pentru lucrările din centrul orașului.

Primarul Nicolae Robu a explicat că „s-a făcut o suplimentare a fondurilor pe care le avem la dispoziţie pe contractul în vigoare pentru întreţinerea spaţiilor verzi, având ca operator societatea primăriei, Horticultura, suplimentare cu suma pe care o avem oricum prevăzută în buget, tot cu acest titlu, pentru întreţinerea de spaţii verzi, dar pe alte sectoare, unde nu putem cheltui banii neavând contract cu niciun operator.


585.000 de lei au fost alocaţi prin contractul pe care îl avem cu Horticultura şi acum suma finală este în jur de 1,8 milioane lei, care altfel ar fi rămas nefolosiţi”.

Contactat de Pressalert. ro pentru a ne spune dacă banii respectivi vor putea fi cheltuiți, managerul Horticultura, Andrei Drăgilă, ne-a spus că „momentan sunt în Ungaria, dar vă pot spune că banii pot fi cheltuiți. Vorbim de circa 1.7 milioane de lei pe două luni de zile lucrătoare, nu sunt atât de mulţi”. Mai exact, Drăgilă spune că în ultimele luni ale anului au loc multe intervenții cum ar fi sădirea de plante bienale, îngropatul trandafirilor sau greblatul funzelor căzute. Maganerul Horticultura mai susține şi că nu știe dacă întreaga sumă ca fi cheltuită, dar spune că așteaptă un plan de acțiune de la primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.