Zegrean: Curtea Constituţională a primit şapte contestaţii după alegerile prezidenţiale, doar una...

Zegrean: Curtea Constituţională a primit şapte contestaţii după alegerile prezidenţiale, doar una este de la un candidat

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat marţi că la CC au fost primite şapte contestaţii după alegeri, dar numai una este de la un candidat, el precizând că legea spune că pot face astfel de contestaţii doar cei care au candidat sau partidele care i-au propus, scrie Mediafax.

Întrebat dacă se poate dovedi o eventuală fraudă la alegeri, care să poată duce la o decizie de anulare a scrutinului din 2 noiembrie, Augustin Zegrean a spus că, la judecată, nu judecătorul trebuie să administreze probe, ci cel care face o susţinere trebuie să vină cu dovezi. „Faptul că se spune la televizor, în presă sau pe stradă că s-au fraudat (alegerile prezidenţiale, n.r.), asta auzim de fiecare dată.


Unii dintre candidaţi chiar au anunţat dinainte că e fraudă”, a spus Augustin Zegrean, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale.

Întrebat câte contestaţii după alegeri au fost trimise la CC, Zegrean a spus că sunt şapte astfel de cereri, dintre care doar una de la un candidat la prezidenţiale. El a precizat că majoritatea contestaţiilor „au venit pe net”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.