Corupţia a atins un NIVEL CRITIC în Bulgaria, avertizează ambasada SUA

Corupţia a atins un NIVEL CRITIC în Bulgaria, avertizează ambasada SUA

0
DISTRIBUIȚI

Corupţia în Bulgaria a atins un nivel de criză şi afectează toţi cetăţenii, a declarat Bruce Berton, adjunctul şefului de misiune la ambasada Statelor Unite în Sofia.

Berton le-a vorbit reprezentanţilor sistemului judiciar din Bulgaria, cu ocazia Zilei Internaţionale a Corupţiei, care se sărbătoreşte anual pe 9 decembrie, scrie site-ul Novinite.com.

„Corupţia este o problemă la nivel mondial, care afectează inclusiv Statele Unite, aşa cum ne arată multe titluri din presă.


Din nefericire, mă tem că în Bulgaria corupţia a atins un nivel critic care are impact negativ asupra vieţii fiecărui cetăţean”, a declarat el, citat de agenţia BGNES şi biroul de presă al ambasadei SUA la Sofia.

„Este nevoie de voinţă politică şi capacitate profesională pentru a implementa toate iniţiativele şi reformele anticorupţie”, a subliniat el.

„În ultimii 20 de ani, administraţia SUA a oferit finanţare de 64 de milioane de dolari pentru programe destinate consolidării statului de drept în Bulgaria, inclusiv programe de formare pentru magistraţii bulgari”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.