Cum să combați mahmureala și suprasaturarea după masa de Crăciun. Vezi ce...

Cum să combați mahmureala și suprasaturarea după masa de Crăciun. Vezi ce ponturi au țăranii bănățeni

0
DISTRIBUIȚI

Să supravieţuieşti marii îmbuibări din aceste zile, e un deziderat aproape magic. Nutriționiștii au câteva ponturi: cojile de banane combat mahmureala, burțile umflate de indigestie trebuie masate ușor sau merită încercat leacul bătrânesc bănățean – un ştamplu de răchie de prune.

După o petrecere pe cinste, cu mâncare consistentă și alcool din belșug pot apărea tulburări serioase ale aparatului digestiv, ca şi o mahmureală zdravănă. Soluâii: mâncați câțiva căpșuni pe stomacul gol, dacă cumva îi aveți în casă.


Dacă nu, puneţi la fiert o coaja de banană în 250 ml de apă, şi beţi zeama fierbinte, imediat după primul clocot. De asemenea, puteţi strivi 10 măsline verzi (fără simburi), amestecaţi-le cu 30 g de zahăr; fierbeţi amestecul într-un litru de apă 10 minute şi beţi.

Cea mai simplă soluţie e însă suc proaspăt de mandarine. Ajută şi la combaterea mahmurelii și la alungarea indigestiei. Ţăranii din Banatul de Munte spun însă că nu-i leac mai bun ca un pahar de răchie curată, băut înainte de masă: previne balonarea şi taie greaţa.

Indigestia cere o pauză de alimente grele cel puțin 2 zile. Recomandarea nutriționiștilor e să se consume doar alimente bogate în fibre (legume, fructe, paste făinoase). Acestea vor ajuta la digestia alimentelor grele.
apa plată calmează arsurile, la fel și sucul proaspăt de cartof.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.