DRAMELE bolnavilor care suferă de leucemie, ce ajung la Spitalul Municipal Timișoara....

DRAMELE bolnavilor care suferă de leucemie, ce ajung la Spitalul Municipal Timișoara. De ce sunt trimiși să-și facă unele analize în laboratoare private

0
DISTRIBUIȚI

Mii de pacienți din întreaga țara, care suferă de leucemie sau au diferite tumori maligne, sunt internați anual în Secția de Hematologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Medicii timișoreni trag un semnal de alarmă și spun că leucemiile apar tot mai frecvent și la persoane tinere. “Este dureros că, în ultimul timp, majoritatea cazurilor de care ne-am lovit au fost tineri cu leucemii acute. Cele mai frecvente afecțiuni hematologice sunt leucemiile și limfoamele. Pacienții noștri cu limfoame sau leucemii beneficiază de posibilitatea de autotransplant în cadrul Centrului de Transplant Medular din Timișoara”, povestește Rodica Mihăescu, directorul medical al Spitalului Municipal Timișoara și medic în cadrul Secției de Hematologie.

Medicul timișorean spune că secția ar avea mare nevoie de anumite aparate medicale performante, astfel încât pacienții care trec pragul clinicii să nu mai fie trimiți la unele laboratoare private pentru realizarea unor analize mai speciale.


“Am avea nevoie de aparate de determinare PCR (n.r. determină tipul infecției existente în organism și oferă o evaluare cantitativă a acestei infecții). Noi trimitem pacienții ca să-și facă investigații la privat, sunt analize speciale de hematologie pe care nu le putem realiza. Un diagnostic corect înseamnă un tratament corect și sunt pacienți care sunt vii datorită unor tratamente noi pe care le iau”, explică Rodica Mihăescu. Potrivit medicului hematolog, principala cauză care determină leucemia și limfoamele este genetica, “e vorba de dotarea genetică cu care vine fiecare om în lumea asta, ne naștem cu ea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.