Programul lunii decembrie în instituțiile de cultură timișorene. Ce spectacole de succes...

Programul lunii decembrie în instituțiile de cultură timișorene. Ce spectacole de succes se vor juca

0
DISTRIBUIȚI

„Billy mincinosul” va fi primul spectacol al teatrului naţional în a doua zi a lunii decembrie, la Sala 2, unde mai sunt programate, în următoarele zile, spectacolele de succes „Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân”, „Maria de Buenos Aires” şi „Povestea de iarnă”. Sala studio „Uţu Strugari” începe luna în 6 decembrie cu o premieră, „Paganini nu mai locuieşte aici”, programată şi în 11 decembrie. În aceeaşi sală vor fi jucate, în decembrie, piesele „Cloaca”, „Canicula”, „M-am hotărât să devin prost”, „Crize sau încă o poveste de dragoste”, „Daddy” – ultima premieră a TNT – „Oxigen” şi „De-a baba oarba”. În sala mare se va juca „Pinocchio”, „Nopţi cu Isadora” şi ultimul spectacol al anului, un concert intitulat „Disney the Beauty and the Beast”, programat în 21 decembrie. Holul cu coloane va găzdui, în 13 decembrie, montajul pe versurile lui George Bacovia, „Te uită cum ninge decembrie”.

liliacul

După regalul oferit de festivalul european de teatru „Eurothalia”, care a avut loc în luna noiembrie, ultima lună din an aduce pe scena teatrului german alte spectacole îndrăgite, care s-au bucurat de succes la public. „Nepal”, o adaptare pentru fiecare oraş, aşa cum a sugerat autorul ei, Urs Widmer, se va juca în 2 şi 18 decembrie în sala Studio a teatrului maghiar iar în 3 decembrie, în aceeaşi sală, este programat spectacolul „Fetiţa cu chibrituri”. Sala teatrului german va găzdui în 4 decembrie spectacolul „Făptaşi” iar în 5 decembrie o reprezentaţie specială, cu cântec, distracţie şi bucurie, „Astăzi vine Moş Nicolae”, de Hans Lengenfelder, povestea Sfântului Nicolae, aşteptat cu nerăbdare de copii în dimineaţa următoare, pentru a vedea ce daruri le-a adus peste noapte în ghetele cu grijă lustruite în ajun.


Următoarea săptămână readuce pe scenă două reprezentaţii cu musicalul „Cabaret” dar şi spectacolul realizat după piesa lui Cehov, „Pescăruşul”, care a ajuns în selecţia finală a festivalului naţional de teatru din 2013. În 19, 21 şi 22 decembrie vor avea loc reprezentaţii cu ultima premieră de succes realizată în colaborare cu teatrul maghiar, „Moliendo café”, spectacol non-verbal în regia lui Silviu Purcărete, în 27 decembrie este programat spectacolul „Urâtul” iar în 28 decembrie, la ora 11,00, spectacolul pentru copii „Hänsel şi Gretel”. Toate spectacolele teatrului german sunt supratitrate în limba română.

„Living Surface”, un spectacol de teatru vizual nonverbal, va deschide ultima lună a anului la teatrul maghiar, cu două reprezentaţii în data de 3 decembrie iar în următoarele două zile este programat spectacolul „Noditza”. Tot în această lună vor mai fi jucate spectacolele „Gardenia”, „Afacere murdară”, „Sus în adâncuri”, „Operă ţărănească”, „7/7”, „Incendii” şi coproducţia realizată cu teatrul german, „Moliendo café”.

Opera timişoreană va avea în 12 decembrie o reprezentaţie cu baletul-rock „Dancing Queen”, pe muzica celebrei formaţii Queen, în ziua următoare, de la ora 11, va găzdui un spectacol de balet intitulat „Feeria fulgilor de nea”, susţinut de elevii studioului de dans condus de prof. Ana Valkay iar în 14 decembrie, spectacolul de operă „Traviata”. Spectacolul intitulat „Liberi de acum Timişoara, 16-22 decembrie 1989”, dedicat victimelor revoluţiei, este programat în 17 decembrie, cu participarea artiştilor operei timişorene şi a teatrului naţional. Regia spectacolului este semnată de Ada Lupu iar  conducerea muzicală i-a fost încredinţată lui David Crescenzi. Ultimele spectacole ale lunii şi ale anului vor fi „Disney: Frumoasa şi bestia”, o coproducţie cu teatrul naţional, „Voievodul ţiganilor”, şi conform tradiţiei, în ultima zi a anului, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, pentru care biletele s-au pus deja în vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.