SCANDALOS Căpitanul care a aruncat cenuşa MARTIRILOR timișoreni de la Revoluție într-un...

SCANDALOS Căpitanul care a aruncat cenuşa MARTIRILOR timișoreni de la Revoluție într-un canal, făcut general şi decorat de preşedintele Băsescu

12
DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu l-a decorat pe unul dintre militarii care şi-au bătut joc de martirii de la Revoluţia din 1989, scrie antena3.ro. Colonelul Nuţu Dorel-Marian de la SPP, devenit acum general de brigadă din ordinul lui Traian Băsescu, a recunoscut în mărturiile date în Procesul Comunismului că, în urmă cu 25 de ani, a fost unul dintre cei care au luat de la crematoriu cenuşa morţilor de la Revoluţia din Timișoara, depozitată în pubele, şi a aruncat-o într-o gură de canal.


„Cpt. Nuţu Dorel Marian, care a arătat că, din ordinul col. Moraru Petre, în dimineaţa de 20 decembrie 1989 s-a deplasat cu o autospecială TV la crematoriul uman, unde a preluat de la col. Baciu Ion patru pubele cu cenuşa rezultată de la incinerarea cadavrelor, pe care a aruncat-o la o gură de canal (filele 167-170 vol. V), gură de canal identificată ulterior de procuror”, se arată în stenogramele din procesul comunismului. Procurorii au susţinut că prin incinerarea cadavrelor s-a urmărit ascunderea faptului că oamenii fuseseră împuşcaţi, iar aruncarea cenuşei a avut drept scop distrugerea oricărui fel de dovadă.

12 COMENTARII

  1. Krokobaure, fuxx-ti cristosii ma-tii ,tie si tuturor ticalosilor basisti care l-ati sustinut pe acest nemernic. Sa va fie cenusa mortilor revolutiei, blestem pe sufletul vostru.

    • Stim ca in armata ordinul nu se discuta se executa,ba mai mult se poate sa nu fi stiut nimic omul totul era strict secret la vremea aia…De imi dau si eu o umila parere

    • prietene,n-ai inteles nimic.scandalos este ca preasuspendatul l-a decorat pa individ,nu ca individu` a executat un ordin

    • Deci, omul n-a avut nici o vina facand un lucru absolut normal( pe care l-ar fi facut oricine altcineva), nici Basescu care l-a decorat la 25 de ani de la revolutie? Basescu fiind de altfel si foarte anticomunist, dupa nce a citit de pe o foaie in parlament in 2006: Condamn comunismul! Gata, merge careva la o bere, niste mici?

    • Iți mai spuneai tu părerea dacă se respectau ordinele in ’89 ? Pfff ! Unitățile armatei execută numai ordinele care nu sunt impotriva propriului popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.