Suma ENORMĂ, restituită statului român de omul de afaceri Florin Măran în...

Suma ENORMĂ, restituită statului român de omul de afaceri Florin Măran în dosarul DNA în care a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

4
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Florin Măran, tatăl finului președintelului Consiliului Județean Timiș Titu Bojin, anchetat de DNA pentru evaziune fiscală  constituirea unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, uz de fals în formă continuată, a ales să-și ușureze situația – acesta și-a recunoscut faptele și deja a plătit o mare parte din prejudiciul de 12.332.819,24 lei, acesta dorind să acchite întreg prejudiciul până la primul termen de judecată pentru a obţine o pedeapsă cu suspendare. Conform unui comunicat al DNA până acum Măran a restituit statului până acum 8.018.820 lei, fiind trimis în judecată alături de alte 13 persoane.

„În demersul de a obţine, în mod ilicit, avantaje pecuniare mai multe, inculpatul Măran Florin Dănuţ a pus la punct un mecanism complex, prin intermediul căruia a obţinut diferite sume de bani care, în realitate, trebuia să fie achitate statului român cu titlu de impozite şi taxe. Astfel, pentru obţinerea sumelor de bani, inculpatul Măran Florin Dănuţ a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat succesiv inculpaţii Stănescu Ciprian, Munteanu Ioan George, Stănescu Istrate, Stănescu Marcel, Radu Zaharia, Mihai Benoni, Radi Alexandru, Rădulescu Marcel, Burghel Dragoş şi Stănescu Ferman.
Astfel, prin firme administrate în drept sau în fapt de către aceştia, au fost simulate relaţii comerciale fictive, cu scopul de a fi diminuate taxele şi impozitele datorate.


Au fost simulate operaţiuni fictive de vânzare a unor bunuri către firme cu sediul în România care, conform prevederilor legislaţiei fiscale, beneficiau de restituirea TVA. În realitate scopul operaţiunilor l-a constituit compensarea cu suma ce ar fi trebuit obţinută din TVA cu taxele şi impozitele pe care, în mod real, firmele respective ar fi trebuit să le achite bugetului statului, corespunzător bunurilor vândute.
Întrucât, potrivit normelor fiscale din România, în preţul de vânzare a unui bun este inclusă TVA, automat acea taxă trebuia achitată statului român, obligaţie care însă inculpatul Măran Florin Dănuţ a reuşit să o înlăture. Pentru a crea însă o situaţie de fapt diferită de aceasta, inculpatul Măran Florin Dănuţ a înregistrat în contabilitate facturi fiscale false care figurau ca fiind emise de societăţi comerciale înregistrate în România, ce nu reflectau însă realitatea, raportul comercial atestat de acele facturi neexistând în fapt, iar din cauză că, în preţul cu care erau „achiziţionate” acele bunuri era inclus TVA, rezulta imediat o diminuare sau chiar anularea TVA ce trebuia achitată statului”, se arată în comunicatul DNA.

 

4 COMENTARII

  1. BRAVOOS! La brutariee cu hotii si coruptii neamului! sa faca turte si cozonaci pentru mos gerila pe care sa-l astepte cu cantecele patriotice si stelute rosii!

  2. Probabil a invatat de l-a sefa procurorilor D.I.I.C.O.T.
    L-a toti politicienii si oameni de afaceri este
    necesara verificarea bogatiei inclusiv l-a magiostrati…
    dar cine s-a verifice?

  3. Bai retardat care esti nici nu sti sa scri bine si lasi si to comenturi ca mori de invidie. Maran este un om foarte bun si credincios cu un suflet foarte mare si a ajutat foarte multa lume , a facut bine la multi asa ca nu il mai critica tu , un analfabet cu 2 clase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.