Alegeri pentru un nou preşedinte al consiliului judeţean. De ce a fost...

Alegeri pentru un nou preşedinte al consiliului judeţean. De ce a fost declarat Moloţ incompatibil de ANI

0
DISTRIBUIȚI

Președintele suspendat al CJ Hunedoara a fost declarat incompatibil și își va pierde funcția. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, iar pentru ocuparea funcție rămasă vacantă vor fi organizate alegeri anticipate în cel mult 90 de zile de când fotoliul de președinte CJ rămâne liber.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, astăzi, recursul lui Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, cu privire la decizia de incompatibilitate dată de Agenţia Naţională de Integritate. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă și are drept efect pierderea mandatului de președinte al CJ Hunedoara. Mircea Moloț care în prezent se află în arest la domiciliu fiind cercetat pentru fapte de corupție va fi eliberat din funcție după ce Agenţia Naţională de Integritate va înainta Prefecturii Hunedoara Raportul de integritate din mai 2012 şi hotărârea judecătorească rămasă definitivă şi irecovabilă.


Dacă  în aceasta se face referire la interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică, prefectul de Hunedoara va semna ordinul de încetare a mandatului de preşedinte înainte de termen. Pasul următor este organizarea în cel mult 90 de zile de alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara. Moloţ a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI, pentru că în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009 a deţinut simultan funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi de preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor de la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, firmă ce se afla în subordinea CJ Hunedoara şi care a intrat în faliment.

casa molot (1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.