Cel puţin treisprezece morţi într-un nou bombardament la Doneţk. Armata ucraineană îşi...

Cel puţin treisprezece morţi într-un nou bombardament la Doneţk. Armata ucraineană îşi abandonează principala poziţie deţinută pe aeroportul din Doneţk

0
DISTRIBUIȚI

Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineaţă la Doneţk, în estul Ucrainei, în momentul în care un troleibuz a fost lovit de un obuz într-un cartier al oraşului care până în prezent a fost ferit de lupte, a declarat un reprezentant al primăriei pentru AFP. Armata ucraineană a abandonat noul terminal al aeroportului din Doneţk, principala poziţie din care luptă împotriva trupelor separatiste proruse.

Armata ucraineană a abandonat noul terminal al aeroportului din Doneţk, principala poziţie din care luptă împotriva trupelor separatiste proruse, a anunţat joi un purtător de cuvânt militar ucrainean, citat de AFP.

„Din cauza tirurilor provenind din toate direcţiile, s-a decis în cursul nopţii trecute să se părăsească noul terminal”, a declarat purtătorul de cuvânt Vladislav Selezniov în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că luptele „continuă în jurul aeroportului”.

„Douăsprezece persoane au fost ucise în troleibuz şi o alta într-o maşină care trecea prin apropiere”, a precizat un reprezentant al Serviciilor de urgenţă din oraş, un bastion al rebelilor separatişti ruşi.

Circa zece persoane au fost rănite, potrivit unui prim bilanţ oferit de aceeaşi sursă.

Miercuri seara, un bombardament în cartierul situat în apropierea aeroportului din Doneţk, epicentrul luptelor între forţele ucrainene şi cele rebele, s-a soldat cu un mort într-un autobuz lovit, de asemenea, de un obuz, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul primăriei oraşului, Ivan Prihodko.

La 14 ianuarie, un bombardament împotriva unui baraj al armatei ucrainene în apropiere de Volnovaha (estul Ucrainei) a lovit un alt autobuz, provocând 12 morţi, toţi civili.


Kievul şi rebelii s-au acuzat reciproc că ar fi la originea bombardamentului.

Foto: nbcnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.