OBSESIE Primarul Robu aruncă banii timişorenilor pe un studiu de fezabilitate pentru...

OBSESIE Primarul Robu aruncă banii timişorenilor pe un studiu de fezabilitate pentru metrou

6
DISTRIBUIȚI

Uitat pentru o bună bucată de timp de timișoreni, subiectul metroului din urbea de pe Bega a revenit în atenția edilului șef Nicolae Robu, după ce a fost abordat de presa națională în timpul vacanței din Dubai.

„Am dat undă verde pentru contractarea studiului de fezabilitate, problema este cea a asigurării fondurilor, evident că nici nu se pune problema să ne apucăm să facem asa ceva cu bani de la bugetul local, nici pe fondurilor europene obișnuite nu putem să facem, dar nu exclud accesarea unor fonduri speciale care există pentru astfel de proiecte”, a declarat primarul Nicolae Robu. Acesta a menționat că a avut discuții cu arhitecți de renume din străinătate, mai exact din Barcelona, care au spus că Timișoara putea construi fără probleme un metrou.

Edilul a mai spus și că „după ce am fost a doua oară în Dubai și am revăzut mulțimea de estacade din acolo, nu mai am nicio ezitare de a spune că estacadele nu se potrivesc de niciun fel pentru Timișoara.


O estacadă este acceptabilă la clădiri cu 70 de etaje înălțime. Ar fi mare păcat să se irosească acel teren care ar putea folosi realizării unui bulevard modern de 8 km lungime în apropierea centrului istoric”.

Ca o concluzie, edilul a menționat că „nici nu suntem cu capul în nori să nu înțelegem că un astfel de obiectiv costă mult”. Primarul spune că în luna decembrie primăria a trimis o adresă către Ministerul Transporturilor prin care a anunțat că dorește să știe ce planuri există pentru căile ferate din Timișoara, întrucât estacadele (ridicarea liniilor la câțiva metri deasupra solului) nu sunt acceptabile și nici reabiliatarea acestora în amplasamentele actuale.

6 COMENTARII

  1. Un edil destept cu o baza intelectuala solida in primul rind nu copiaza stilul unui alt oras. Dubaiul face parte dintr-o alta cultura cea orientala. Chiar si clima agreaza acolo stilul. Stilul orasului nostru ete altul decit cel oriental. Daca nu vom face altceva decit sa furam stiluri de colo si de dincolo inseamna ca vom ajunge un oras kitch. Ma asteptam de la un intelectual sa vina cu idei originale si nu cu afirmatii ca:hai sa facem ca in Dubai, hai sa facem ca in Tenerife, hai sa facem ca in Ibiza, hai sa facem ca in Vietnam. De ce sa nu facem ca in Romania? Domnului Robu se vede ca nu-i place in Romania si vrea sa copieze alte meleaguri. Sa se duca dracului pe acele meleaguri si sa ne lase Timisoara in pace. Cind m-am luat de podoaba lui capilara sa stiti ca am avut un dram de intuitie ca acest om este un plagiator irecuperabil fara un dram de control.

    • Scuze d-na avocat, dar de unde ati ajuns la concluzia ca „stimabilul” nostru primar ar fi un intelectual, fie el si cu o baza mai putin solida …? In rest …nimic nou pe frontul de vest, cum spunea un binecunoscut scriitor … ca sa fiu sincer chiar ma intrebam cat va mai dura pana va scoate o noua perla „stimabilul” …

  2. Mai oameni buni, de ce nu se gaseste cineva in primaria aia care sa se ocupe si sa vegheze ca bietul om sa-si ia la timp medicamentele. Daca il lasati asa, vedeti ce iese. Miine, poimiine, va plati din banii nostri studii de fezabilitate pentru o noua linie de metrou care sa lege gara de nord cu centrul Dubaiului sau poate chiar cu craterul de pe luna unde Apollo 11 a lasat celebrul steag si unde, daca sintem cuminti ne va face un strand mai ceva ca ala din Dubai, ca sa nu mai vorbim se jegurile alea din Ungaria. Chiar nu va e mila de el ? Sa-l scape cineva de chinuri, sa-l eutanasieze ca rabia e o boala incurabila !

  3. Nu-i nici prost nici bolnav,edilul stie foarte bine ce face si cu metroul ala.Cert este ca va trebuii sa-si bage si lui si la altii niste banuti in buzunar……asa ca s-a gandit bine cum s-a o faca.Mai precis banii astia vor trebuii sa ajunga la omul cu forajele subterane care a lucrat si la pasajul mult discutat.Asteptam sa vedem cine castiga licitatia pt. studiul de fezabilitate Metrou Timisoara.Poate vede si DNA-ul ce am scris ca asta iar miroase a furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.