Proiectul subpasajului rutier de la Piața Victoriei, criticat de consilierul local PNL...

Proiectul subpasajului rutier de la Piața Victoriei, criticat de consilierul local PNL Sandu Ștefan. Ce descoperire DUBIOASĂ a făcut când a căutat informații despre proiectanți

6
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a început anul 2015 cu promisiuni mari. Acesta susține că 2015 este anul în care va rezolva problema locurilor de parcare și va da startul lucrărilor de la subpasajul rutier de la Piața Victoria. Planurile sale au început deja să ridice nemulțumiri, culmea, chiar în interiorul formațiunii pe care o conduce. Consilierul local PNL, Sandu Ștefan, a criticat dur viziunea proiectantului și spune că lucrările nu țin cont de realitățile din jur.

“În fotografia cu pricina, pe strada Lucian Blaga care vine dinspre Libertăţii înspre muzeu apare marcaj de benzi auto. Mi se pare neglijent ca o firmă care prezintă un pasaj auto să nu țină cont de realităţile din zonă. În momentul în care a fost câştigată licitaţia, am căutat pe internet să văd ce lucrări de referinţă au, să văd ce știu să facă şi nu am găsit nimic.


Mi se pare greu de crezut că o astfel de lucrare care este destul de pretenţioasă şi afectează clădiriri a fost acordată unei astfel de firme”, a declarat liberalul. Licitaţia a fost câștigată de firma Exe Company.ro SRL.

Sandu susține că nu a discutat cu edilul șef, dar că în curând va merge merge la primar pentru a tranșa situația. “O să discut cu dânsul privat. Dânsul este deja păţit cu proiecte făcute necorespunzător şi a văzut cât de greu este să le modifice. Spre exemplu cum este povestea pistelor de biciclete. (…)Nu mi se pare în regulă când ai de făcut o lucrare atât de complexă să te apuci să sapi în faţa Operei sau lângă castel să nu fii informat. E clar că schița e făcută de proiectanţi. Trebuie să dai dovadă că te-ai gândit la toate detaliile”, a detaliat consilierul.

Vă reamintim că edilul șef a dat în schimbul demolării Acvariului din centrul Timișoarei, dar și pentru recuperarea subapsajului rutier de la Piața Victoriei nu mai puțin de trei terenuri în valoare de circa un milion de euro. Întreaga afacere este acum anchetată de DNA, iar ultima parte a tranzacției a avut loc la finele anului.

 

6 COMENTARII

  1. Constantin Sandu e și dumnealui mai vocal în ultima vreme dar nu e suficient să fi fost director la Apele Române ca să ajungi mare goangă în politică

  2. Circulă un zvon pe culoarele Primăriei Timişoara, conform căruia consilierul local PDL Adrian Pau l-a propus astăzi pe revoluţionarul Costel Bursuc să devină cetăţean de onoare al municipiului Timişoara. Pentru cei care nu îl mai ţin minte, Costel Bursuc este fostul preşedinte al ALTAR, un individ care a susţinut diverse partide politice de-a lungul timpului, personaj controversat implicat în afaceri care ridică mari semne de întrebare, cum ar fi cea a împărţirii a 403 hectare de teren la marginea Timişoarei pentru constituirea dreptului de proprietate al revoluţionarilor cu patalama. Ce făcea marţi, 1 decembrie 2009, domnul Costel Bursuc? Oare nu conducea corul de fluierători din Piaţa Operei, încadrat fiind de consilierii locali democraţi Romeo Bârlea şi Sandu Ştefan? O acţiune revoluţionară care îl face, cu siguranţă, demn să fie propus de PDL pentru titlul de cetăean de onoare al Timişoarei…

  3. “In cursul saptamanii ne-a foat adus in plen proiectul ce continea noul regulament de functionare a cimitirelor. A fost respins proiectul pe buna dreptate pentru ca in primul rand ne-a fost adus doar in plen. Situatia cimitirelor in Timisoara e cat se poate de negativa, chiar dezastruoasa, ori in aceste conditii nu e normal sa ni se aduca proiectul cu 5 minute inainte. A fost propus un proiect care seamana mult cu cel actual ori in aceste conditii, masurile care trebuie luate pentru a stabili masurile de imbunatatire nu se regasesc in acest proiect. In ultimii 10 ani nu s-a observat nicio imbunatatire a situatiei din cimitire. In Rusu Sireanu s-au desfintat alei pt a se face inmormantari, cei care au primit acei 2-3 mp cu siguranta nu au platit toti banii din actele oficiale. Prima reactie a administratiei a fost legata de modul in care se vor colecta banii de catre primarie. Primarul ar trebui sa se deplaseze in cimitir si sa isi petreaca jumatate de ora alaturi de batranele care ingrijesc cimitirele si va afla tot ce se intampla. Trebuie sa aiba un contact real cu cei din acest oras. Facebook-ul si cimitirele nu se intrepatrund“, a declarat Sandu.

  4. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, se arata deranjat de luarile de pozitie ale alesilor din Opozitie, care ii critica activitatea. Robu s-a lansat marti intr-un atac la adresa consilierului PDL Stefan Sandu, dupa ce democrat-liberalul a vorbit, pe Facebook, despre initiativele „comuniste” ale primarului – acordarea de gratuitati in masa la transportul public si promisiuni electorale neonorate. „Domnul Sandu cam fabuleaza. Poate tine de oboseala, de regimul alimentara��”, spune Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.