SCANDALOS Din ce motiv absurd nu este utilizat la capacitate maximă un...

SCANDALOS Din ce motiv absurd nu este utilizat la capacitate maximă un aparat de un milion de euro care ar putea salva sute de vieți mai rapid, la Spitalul Județean Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean Timișoara are, de trei ani, un echipament medical de ultimă generație care ar putea salva mai rapid viețile a numeroși pacienți care ajung în stare critică în unitatea medicală. Este vorba despre un angiograf, singurul, de altfel, din vestul țării, pe care medicii ar trebui să-l utilizeze pentru diagnosticarea într-un timp foarte scurt și tratarea mai eficientă a bolnavilor care suferă un accident vascular cerebral.

Din păcate, Ministerul Sănătății a alocat un milion de euro pentru achiziționarea angiografului, însă nu a alocat și fondurile necesare pentru cumpărarea materialelor sanitare, care sunt extrem de scumpe.


În aceste condiții, s-au realizat doar câteva intervenții cu ajutorul angiografului la Spitalul Județean Timișoara, după ce unitatea medicală și diferite asociații au adunat bani pentru achiziționarea reactivilor necesari.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că, în perioada următoare, va încerca să convingă reprezentanții Ministerului Sănătății să includă unitatea medicală într-un program național și astfel să poată primi materialele sanitare gratuit. „Am reușit să strângem o sumă de bani cu care am achiziționat materialele sanitare necesare pentru a realiza aproximativ 150 de operații cu ajutorul angiografului. Vor veni doi medici din străinătate care vor realiza operațiile, începând cu luna februarie. Astfel, dorim să le demonstrăm reprezentanților Ministerului Sănătății că merităm să fim incluși în program pentru că avem oameni bine pregătiți și avem aparatură”, ne-a spus Marius Craina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.