Comisarul şef Gheorghe Popescu, trimis în judecată de DNA

Comisarul şef Gheorghe Popescu, trimis în judecată de DNA

12
DISTRIBUIȚI

gheorghe popescu politia timis

DNA a anunţat, astăzi, trimiterea în judecată a comisarului şef Gheorghe Popescu, care în momentul în care a început ancheta era adjunct al şefului Poliţiei Timiş.


Anchetatorii au stabilit că „la începutul anu lui 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, în calitate de inspector șef al IPJ Timiș, după ce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o secție de poliție în cadrul unei alte structuri aflată în subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasmă, în considerarea aprobării anterioare a transferului.Astfel, la data de 09 martie 2012, polițistul a achiziționat un televizor, la prețul de 999,90 lei, pe care în aceeași zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonală mai mare, în valoare de 1 699,90 lei, urmare a faptului că inculpatul Popescu Gheorghe era nemulțumit de dimensiunile și caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv”. Televizorul a fost ridicat de la domiciliul lui Popescu anul acesta, în 28 ianuarie, în urma unei percheziţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura controlului judiciar.

12 COMENTARII

  1. Punerea sub acuzare de către DNA Timişoara a comisarului şef Gheorghe Popescu, adjunctul Poliţiei Timiş, a fost posibilă în urma unei anchete realizate de procurorii anticorupţie împreună cu cei de la DGA după ce a fost depus un denunţ. Cel care a dat primele informaţii a fost comisarul şef Armando Ţurai, ofiţerul de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care, anul trecut în luna noiembrie, a fost prins în flagrant primind 4.000 euro şpagă. Prin acest denunţ, Ţurai poate beneficia de prevederile legale de a primi o pedeapsă mai uşoară pentru faptele de care este acuzat. Acesta a reclamat faptul că i s-a cerut de către Popescu un televizor pentru că i-a aprobat mutarea de la o secţie din Timişoara la SIF. Televizorul pe care Ţurai l-a cumpărat iniţial a fost refuzat de Popescu care l-a trimis să-l schimbe şi să-i aducă unul cu o diagonală mai mare, de 100 cm. Când a fost să cumpere televizorul, ofiţerul de la SIF a fost însoţit de şoferul lui Popescu, care l-a transportat ulterior la locuinţa şefului, de unde a fost ridicat, ieri, de către DNA. Deşi Ţurai a plătit, factura a fost emisă pe numele lui Gheorghe Popescu. Într-o discuţie ulterioră, adjunctul Poliţiei Timiş l-a avertizat să păstreze discreţia asupra tranzacţiei pentru că altfel riscă să fie amândoi acuzaţi, unul de dare, iar celălalt de luare de mită. Cercetat în libertate sub control judiciar pentru 60 de zile, Popescu are printre interdicţii să nu exercite profesia sau meseria și să nu desfășoare activitatea de polițist şi să nu ia legătura cu o serie de persoane implicate-n acest dosar.

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/01/cine-l-turnat-la-dna-pe-comisarul-sef-gheorghe-popescu-vezi-cum-incercat-fostul-sef-sa-si-asigure-protectie/

  2. FRINARUL Jan 29, 2015 at 4:31 PM Singurul fapta buna a lui Turai Armando de cind a ajuns la economic a fost denuntul referitor la Popescu Gheorghe.Cine stie ce ce mai cuprinde spovedania ? Cineva bate Toba ca mai sint plingeri penale impotriva lui Popescu Gheorghe.Si cind stai si te gindesti cine a condus ministerul,IGPR-ul,IPJ Timis,servicii si birouri te apuca groaza,iti vine rau .Cum sa plece cei in cauza urechea la cei corecti din politie si cu atit mai mult la un simplu cetatean. Vrem sa auzim ce are de comentat doamna avocata Obirsanu cu privire la Popescu Gheorghe,de asemenea ce are de spus Malcoci Doinel.Mai este el afectat ca Popescu Gheorghe a fost OS la intrarea persoanelor in IPJ.Este cumva afectat ca Armando Turai la dat in git.Daca da inseamna ca Popescu Gheorghe il are la mina cu ceva naspa. Daca cineva nu stie Malcoci Doinel lucreaza la politie,are si uniforma dar nu este politist, doar se crede.

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/01/cine-l-turnat-la-dna-pe-comisarul-sef-gheorghe-popescu-vezi-cum-incercat-fostul-sef-sa-si-asigure-protectie/

  3. Lasati televizorul.Sa-i luati pe aia cu spagi de milioane si cu Permise de Conducere date nelegal .Nu vi se pare interesant ce rapid a fost solutionat acest dosar ?Omul asta a facut arestari pe vremuri de care nimeni nu avea curajul sa se atinga.Vezi cazul ZAHER !!!

  4. pe asta la judecat in nici o luna iar pe disaga de la Gataia care mi-a omorat sotul in bataie nici in ziua de azi nu iau facur nimic, ba mai mult la si avansat la exceptional, asta e tara noastra Romania, justitie pentru prostii.

  5. Mai analfabetule nu ai loc de fata lui..vezi de treaba ta.si militian o faci pe mata..analfabetule..omul acesta e un om ne corupt daca nu cunosti jocurile politicii mai bine ai tace din gura..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.