Din SUA, Nicolae Robu, atacă Rusia inventând un cuvânt nou: e un...

Din SUA, Nicolae Robu, atacă Rusia inventând un cuvânt nou: e un stat „mereu pus pe expansiune, pe hrăpăreală”

2
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Primarul Nicolae Robu a inițiat un nou jurnal de călătorie pe Facebook, cu prilejul vizitei în Statele Unite ale Americii. Acesta a avut, până acum, nu mai puțin patru reuniuni cu oficiali ai diverselor state. Mai exact, Robu a purtat discuții cu congressman-ul Joseph Pitts, reprezentant al statului Pennsylvania, cu congressman-ul John Shimkus, reprezentant al statului Illinois, cu congressman-ul Dave Brat, reprezentant al statului Virginia și cu congressman-ul Gregg Harper, reprezentant al statului Mississippi.

Dacă despre primele trei întâlniri edilul a scris texte scurte, menționând că a prezentat urbea de pe Bega și a discutat chestiuni politice, legat de ultima sa reuniune Robu a scris mai mult, spunând că „Domnia Sa (n.r.


Gregg Harper) a fost interesat de percepția noastră asupra situației din Ucraina, de poziționarea cetățenilor României, în general, în raport cu marile puteri – și i-am explicat, bineînțeles, că românii sunt și au fost mereu așa, puternic proamericani și antirusi, antirusi nu în raport cu oamenii, ci cu statul rus, în diversele sale formule de existență de-a lungul istoriei, mereu pus pe expansiune, pe hrăpăreală. I-am mai explicat d-lui Congressman că România, în ciuda unor puncte slabe pe care încă le mai are, este, totuși, țara cea mai așezată din regiune, o țară solid angrenată lumii democratice, partener fiabil al SUA. Am făcut comparații cu vecinii noștri imediați – Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, dar și din linia a doua, de exemplu: Grecia”.

Primarul va lua parte și la un dineu oficial unde, alături de alți 3.500 de participanți, va avea ocazia de a-i vedea pe președintele Barack Obrama și pe Dalai Lama.

2 COMENTARII

  1. Lingusitor penibil! Se crede mare politician! Vezi-ti de lungul nasului, d-le Robu, nu te mai ploconi, esti prea mic, pentru a face politica externa! Daca ai fi in locul lui Putin, ai fi si mai expansionist! De hrapareala, nu are rost sa mai vorbim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.