Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, la Timișoara: „Oamenii cu venituri...

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, la Timișoara: „Oamenii cu venituri uriașe vor plăti mai mult la stat”. Câți români lucrează fără carte de muncă

0
DISTRIBUIȚI

liviu pop

Ministrul delegat pentru Dialog Social a participat, astăzi, la Timișoara, la Instituția Prefectului, la întâlnirea Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia a ascultat nemulțumirile, dar și propunerile sindicaliștilor. După dezbatere, Liviu Pop a făcut câteva declarații cu privire la mai multe teme de actualitate, printre care și strategia fiscal-bugetară.

„E o discuție pe această strategie și legată de scăderea TVA-ului și de impozitul pe marile averi. Cota unică nu va mai fi, însă trebuie să-i asigurăm pe toți cetățenii care au venituri sub salariul mediu brut pe economie că nu vor avea creșteri de impozite, ci scăderi de impozite. Totuși, marii oameni care au venituri uriașe, și unii chiar dintre ei la instituțiile statului, vor plăti mai mult”, a anunțat Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a mai precizat că este nevoie și de un control mai puternic pe zona muncii nedeclarate, și tocmai de aceea se dorește întărirea rolului inspectorului pentru muncă. „Avem astăzi în România beneficiari de plăți sociale care fac muncă nedeclarată. Inspectorul pentru muncă îl prinde pe angajator cu o persoană care nu are forme de muncă legală, îi face proces verbal, însă procedura până când este scos din plată durează între nouă și 12 luni. Până atunci, statul român plătește plăți sociale. Sunt persoane care lucrează în străinătate, dar declară că nu beneficiază de niciun venit.


Am făcut un prim pas, în momentul în care este descoperită o astfel de persoană, plata este sistată”, a afirmat, la Timișoara, Liviu Pop.

Ministrul a mai precizat că se dorește și întărirea cadrului legislativ pentru cazurile în care se descoperă mai mult de cinci persoane care prestează muncă nedeclarată în cadrul unei companii. Potrivit ministrului Liviu Pop, între 1,5 – 1,8 milioane de români prestează muncă nedeclarată pe teritoriul țării noastre.

Foto: Adi Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.