Lucrările de reabilitare a Liceului Lenau, în grafic. Când ar putea fi...

Lucrările de reabilitare a Liceului Lenau, în grafic. Când ar putea fi gata imobilul

0
DISTRIBUIȚI

cladire lenau

Lucrările de reabilitare a Liceului Nikolaus Lenau din Timişoara decurg ca la carte, conform primarului. Edilul urbei de pe Bega, Nicolae Robu a declarat astăzi că „am făcut ieri o nouă vizită pe şantierul de la Liceul Lenau. Sunt foarte mulţumit de modul în care decurg lucrările, acolo mereu când am descins pe teren am constatat că se lucrează cu un număr mare de muncitori între 85 şi 100 şi de la săptămână la săptămână se fac paşi importanţi spre finalizarea lucrărilor.


Mai avem încă mult, dar până la toamnă avem toate premisele să îi putem primi pe copiii Timişoarei într-un liceu bun”. Practic reabilitarea liceului se face în baza unui program de reabilitare a clădirilor monumente istorice din Timişoara care se derulează cu sprijin financiar din partea KfW, Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei.

Lucrările vizează reparaţii la faţadă de şi acoperiş. Mai exact, va fi reparat acoperişul clădirii – şarpantă, ţigle, vor fi refăcute faţadele – tencuială şi zugrăveli, reabilitarea ornamentelor, vor fi efectuate lucrări la burlane, jgheaburi şi partea de tâmplărie -ferestre, porţi etc.

Vă reamintim că Timişoara beneficiază, printr-un acord încheiat în 2008 între Guvernul Germaniei şi Guvernul României, de un împrumut de 3 milioane de euro cu oscadenţă de 30 de ani, din care cu 10 ani perioadă de graţie şi 2% dobândă, plus o contribuţie financiară de 2 milioane de euro grant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.