Marian Vasile şi-a reluat scaunul de vicepreşedinte al CJT. Cum i-a dat...

Marian Vasile şi-a reluat scaunul de vicepreşedinte al CJT. Cum i-a dat predecesorul său, Florian Zanfir, cu tifla UPDATE Reacţia lui Bojin

0
DISTRIBUIȚI

zanfir-florian

Momente de bucurie pentru opoziţia din Consiliul Judeţean Timiş. În ciuda declaraţiilor făcute de şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, cum că Marian Vasile nu va fi repus în funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, chiar dacă acesta a obţinut o sentinţă din partea instanţei prin care schimbarea sa şi numirea lui Florian Zanfir în locul lui a fost anulată, liberalul şi-a reluat scaunul de la CJT. Culmea ironiei acesta a ajuns să fie vecin de scaun cu Florian Zanfir care a refuzat să dea mâna cu Vasile în semn de pace.

Prima discuţie în contradictoriu dintre Marian Vasile şi Titu Bojin a avut deja loc, în plenul CJT, pe marginea modificării comisiilor de specialitate ale CJT, punct care la cererea consilierului judeţean Tiberiu Lelescu ar fi trebuit scos de pe ordinea de zi. Vasile a acuzat că negocierile cu grupurile politice nu au avut loc. „Ar fi o chestiune morală să introducem în comisia pentru modificarea regulamentului acest aspect important. (…) Nu aveţi majoritate în cele mai importante comisii. Noi solicităm pentru a fi o chestiune morală, că nu ne grăbim niciune, amânarea acestui punct de pe ordinea de zi”. Liberalul a menţionat că e nevoie de completarea Comisiei de Agricultură, dar că acesta nu ar trebui să se facă fără negocieri.

Bojin a răspuns că „în condiţii normale, cred că putem pune la vot propunerea domnului Lelescu de amânare.


Comisia de Urbanism de trei luni de zile lucrează în patru oameni, de la absenţa domnului Marcel Mihoc. Prezenţa temporară pe post a domnului Marian Vasile lasă şi Comisia de Agricultură în patru oameni. Noi am considerat oportun să eficientizăm activitatea acestor comisii”. Amendamentul propus de Tiberiu Lelescu a picat la vot.

UPDATE Legat de revenirea lui Marian Vasile, Bojin a declarat că „cel mai corect este să stăm liniștiți să vedem ce se întâmplă din punct de vedere al instanței și eu am încredere că instanța va da o decizie corectă. Schimarea s-a făcut în acord cu legea. S-a întâmplat într-o ședință extraordinară ceea ce e atributul CJT care poate hotărî anumite proiecte care sunt într-o ședință extraordinară. O să colaborez cu domnul Marian Vasile în perioada asta determinată o să vedem ce sarcini o să îi dau în perioada următoare. Nu știu dacă trebuie să fac ca la primărie, nu e nimeni atât de grozav din punct de vedere administrativ ca să fie copiat. Din acest punct de vedere cred că am o experiență mai mare decât primăria am suficienți ani de administrație locală. Împreună cu colegii din exectiv în conformitate cu legea o să vedem ce atribuții va avea domnul Marian Vasile în perioda următoare. El nu poate semna acte pentru că nu s-a impus prin instanță privind decizia care s-a dat ca domnul Marian să fie pus înapoi. Eu în locul dânsului nu aș fi venit până când nu aveam o decizie definitivă de a fi pus pe funcție. Sigur dânsul a optat ca să vină în condiții normale înapoi pe post. E aici, nici eu nu știu din punct de vedere juridic care sunt drepturile. Indemnizația de vicepreședinte o ia de astăzi. Nu o să se pună problema să nu lăsam să facă nimic, dar nici nu pot să spun că mă bazez pe Marian până nu are o decizie definitivă prin care e repus cu toate funcțiile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.