Expoziţie de fotografie semnată Dan Buruleanu, la Galeria Pygmalion. Când are loc...

Expoziţie de fotografie semnată Dan Buruleanu, la Galeria Pygmalion. Când are loc FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1688383244">

foto cer impietrit

Cunoscutul fotograf timişorean Dan Buruleanu vernisează joi, 12 martie, o nouă expoziţie de fotografii la Galeria Pygmalion, aflată în incinta centrului de cultură de pe str. A. Pacha.

„Expoziţia este o selecţie de fotografii mai vechi şi mai noi, trecând de la imaginile analogice, prelucrate sau nu în laboratorul foto, la imaginile digitale de azi, în care intervenţia asupra originalului nu a fost făcută cu intenţia de a transforma fotografia într-o imagine strict grafică ci de a-i spori valoarea. Prelucrarea în photoshop ca şi cea din laboratorul analogic, dacă nu este exagerată, este creativă şi duce la rezultate benefice ale imaginii” spune Dan Buruleanu. Expoziţia se numeşte „După 20 de ani”, deoarece exact în urmă cu două decenii Dan Buruleanu a mai avut o expoziţie în galeria de artă de atunci, aflată la parterul clădirii de pe strada A. Pacha. Ea reuneşte fotografii care abordează tematici  extrem de diverse, de la peisaj citadin, la  portrete, eseuri şi imortalizări ale unor aspecte emblematice din viaţa de la ţară şi natură.

Dan Buruleanu este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din 1983 iar în anii următori a urmat cursuri de diaporamă, realizând spectacole şi fiind distins cu premii naţionale şi internaţionale. Este membru al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică AFIAP iar în 1997 a fost inclus în „Encyclopedie Internationale des Photographes”, apărut în Elveţia. A realizat imagini la spectacole de teatru şi operă, a fost profesor de fotografie la Universitatea Politehnica Timişoara şi este membru fondator al Asociaţiei Timişorene de Fotografie, înfiinţată în 2012. Dan Buruleanu este, totodată, grafician heraldist atestat de Comisia Naţională de Heraldică a Academiei Române. În urmă cu doi ani, fotografia sa „Domul înfrunzit” a fost selectată printre cele mai frumoase o sută de fotografii din România. A avut 11 expoziţii personale de fotografie şi altele de grup, a editat albume fotografice despre Timişoara şi judeţul Timiş, precum şi a mai multor localităţi din judeţ.

Vernisajul va avea loc la ora 18,30 iar prezentarea expoziţiei va fi făcută de pictorul Petru Galiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.