Johnny Weissmüller ar putea avea statuie în Timişoara. Ce propuneri au fost...

Johnny Weissmüller ar putea avea statuie în Timişoara. Ce propuneri au fost primite de primărie

0
DISTRIBUIȚI

Weissmuller, Johnny, Tarzan

Cetăţenii din Timişoara nu par foarte preocupaţi de ideea Primăriei Timișoara de a amplasa statui în centrul orașului.

Edilul şef Nicolae Robu a declarat săptămâna trecută că „proiectul de reabilitare și refuncționalizare a centrului istoric a prevăzut, printre altele, și amplasarea unui anumit număr de statui pe străzi. Ar fi vorba de șapte obiecte de artă urbană.


Pe strada Mercy una, pe Vasile Alecsandri două, pe Carusso două și una în Piața Libertății. Au fost discuții privind opțiunile de populare a acestor străzi privind obiectele de artă urbană. Ne dorim ca ceea ce va fi pe aceste străzi să suscite un cât mai mare interes și avem numeroase exemple în lume unde prezența unei statui strânge mii de oameni care vin să își facă poze cu statuile respective. Ne-am gândit că ar fi bine să facem și o consultare a cetățenilor. Așteptăm opiniile prin email și pe site”.

Primarul Nicolae Robu a anunțat astăzi că pe adresa de email a municipalității au venit doar 21 de propuneri legate de personajele care să primească statui în centrul orașului. Robu a declarat că numele personalităților sunt „Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, I.L. Caragiale, Alecsandri, Cehov, Goethe, Alexandru Ioan Cuza, Johnny Weissmüller. Johnny Weissmüller va trebui să fie undeva ca statuie la sol la scală unu la unu, pentru că în mod cert oamenii vor dori să îşi facă poze. (…) Sunt apoi diverse idei, e una care merită să fie luată în considerate din start. În Piaţa Libertăţii unde funcţionează o facultate. Să fie statuia unui tânăr citind, cu o inscripţie undeva «vă rog să mă educați». Ideea de a avea statuia unui tânăr citind este una bună”. După ce municipalitatea va finaliza o listă de opţiuni, pe pagina de inetrnet a instituţiei va fi pornit şi un sondaj în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.