Noi paşi spre reconstrucţie în marele PNL Timiş. Câte organizaţii din judeţ...

Noi paşi spre reconstrucţie în marele PNL Timiş. Câte organizaţii din judeţ au conducere monocefală și cum se face reprogramarea lingvistică la partid

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pnl (2)

Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a oferit noi date despre stadiul constituirii noii formațiuni create prin alipirea dintre vechile partide PNL și PDL.

„Ieri am avut o nouă şedinţă a comitetului executiv judeţean al PNL, care s-a defăşurat în condiţii foarte bune. S-a votat totul în unanimitate şi ne-am ocupat în mod special de probleme organizatorice, de ceea ce avem de făcut pentru ca PNL să ajungă într-un timp cât mai scurt să funcţioneze ca o structură omogenă, după modelul organizaţional consacrat, existent pentru orice organizaţii şi validat ca fiind corect, asta înseamnă cu structuri unice de conducere şi funcţii unice.


După prima etapă, în care am procedat la trecerea de la bicefalie la monocefalie, au rămas 30 de unităţi teritoriale unde urma să ne ocupăm mai îndeaproape de problemă. Dintre acestea, în 11 am reuşit să ajungem în bună înţelegere la formule monocefale şi au mai rămas doar 19 unităţi administrativ-teritoriale din totalul de 97, fără Timișoara și Lugoj. Sunt convins că pentru săptămâna viitoare voi putea prezenta un progres semnificativ şi că vom putea raporta cu satisfacţie că în PNL avem peste tot conduceri monocefale şi dispar peste tot graniţele între cele două componente care formează PNL de astăzi”.

Iar schimbarea nu se face numai prin acţiuni, ci şi prin vorbe bine alese. Robu a mai completat că „încercăm să ne modificăm limbajul, şi de la mine şi de la celălalt copreşedinte, Dan Popa, vin mereu îndemnuri de renunţare la formule de tipul «noi» şi «ei». Suntem împreună PNL. Trebuie să scoatem în faţă tot ce are PNL mai bun. De unde provin unii sau alţii dintre cei care sunt membri în biroul de conducere chiar nu are nicio importanţă, nicio relevanţă”.

Edilul a mai explicat că, pe lângă numirea responsabililor de zonă PNL, a validat şi adjuncţii. „Avem 18 zone în judeţ, Lugojul fiind separat şi în municipiul Timişoara urmând să avem o zonare care încă nu e făcută. În Timişoara vom avea 20 de zone şi în Lugoj – patru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.