„Până la 30 de ani vreau să fac primul milion de euro,...

„Până la 30 de ani vreau să fac primul milion de euro, iar la 40 mă retrag”. Povestea tânărului pe care nimeni nu-l lua în serios când și-a deschis prima firmă, iar de atunci a construit zeci de case VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

adrian cionca (1)

Deși mulți au râs de el, și-a continuat visul și și-a făcut o firmă de construcții după ce a împlinit 18 ani. Acum, la 26 de ani, se poate lăuda cu zeci de case construite în comuna Dumbrăvița de lângă Timișoara, dar și cu alte proiecte aflate în desfășurare, în urma cărora speră să facă primul milion de euro. Vorbim despre Adrian Cionca, directorul New RPC SRL, care a fost invitat în această seară, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Tânărul a povestit în cadrul emisiunii cum a reușit să se bucure de acest succes până la 26 de ani, fără să simtă instalarea crizei în România. „Pentru mine e greu să spun dacă am ieșit din criză sau nu, pentru că eu, de când am intrat în afaceri, nu am simțit criza. Afacerile mele au mers bine de la an la an. Prima afacere am făcut-o la vârsta de doi ani când am încercat să îi vând cireșe unei vecine în schimbul unei sume de bani cu care să îmi cumpăr gumă de mestecat. Cred că spiritul antreprenorial este un har de la Dumnezeu. Când eram în clasa XII-a am hotărât să îmi fac o firmă, deși aproape toată lumea râdea de mine, nu mă luau în serios”, a spus Adrian Cionca.

Și-a deschis o firmă de construcții și încet – încet și-a crescut afacerea.


„Eu eram un fel de «all inclusive» la început. De la ora 7.00 până la ora 13.00 eram la școală, iar de la ora 14.00 mergeam să zugrăvesc, să gletuiesc. De mic mi-am băgat nasul în toate, iar cum tatăl meu m-a luat pe șantier am reușit să strâng informații. Înainte să termin facultatea am vândut primul duplex. Atunci aveam câțiva angajați. Am reușit să construiesc prima casă în Dumbrăvița după ce am scos un credit de la bancă, în franci elvețieni, pentru că doar așa mi s-a oferit. Nu începuse criza și a venit un domn să îmi ofere 110 mii de euro pe acea casă, dar am zis că nu i-o dau fără 120 de mii. Am izolat-o, am tencuit-o, ca mai apoi, după doi ani, să o vând cu 75.000 de euro. Atunci am simțit pe pielea mea ce înseamnă o afacere”, a spus tânărul.

Acum, după opt ani, se poate lăuda cu zecile de case pe care le-a construit în Dumbrăvița, și cu noi proiecte ambițioase în lucru sau în pregătire.

Și-a propus ca până la vârsta de 30 de ani să facă celebrul prim milion de euro, iar la 40 de ani să se retragă din afaceri. De asemenea, inenționează să realizeze în Timișoara un bloc cu 100 de apartamente. „Intenționez să realizez un bloc cu 100 de apartamente, format din două corpuri de clădire cu 50 de apartamente fiecare. Scopul meu e ca anul acesta să fac primul milion de euro, iar la 40 de ani să mă retrag din bussines”, a mărturisit Adrian Cionca.

Tânărul a mai punctat faptul că nu își dorește să intre în politică, pentru că e apolitic, și va face acest pas doar dacă Dumnezeu îi va da un semn.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.