Planul Urbanistic General al Timişoarei, aproape de final. De ce nu cuprinde...

Planul Urbanistic General al Timişoarei, aproape de final. De ce nu cuprinde metroul visat de edilul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

casa muhle

Consilierul local PNL Ciprian Jichici a oferit astăzi ultimele detalii legate de stadiul în care se află Planul Urbanistic general al Timişoarei. „În momentul acesta, PUG a ajuns într-una din aceste etape importante, etapa de avizare locală. Au fost obţinute avizele importante legate de partea de infrastructură, utilităţi, electricitate. Avizul de mediul este unul din cele mai complexe avize legate de documentaţia şi aspectele care trebuie acoperite din punct de vedere al mediului. Din momentul în care acestă etaptă va fi încheiată urmează ultima fază de avizare a PUG, faza naţională. Aici discutăm de toate avizele care trebuie obţinute de la ministerele de resort, Mediu, Economiei, Transporturilor, iar în momentul în care aceste avize sunt obţinute, noul PUG şi noul Regulament de Urbanism al municipiului Timişoara vor intra în vigoare.


Ne apropiem de sfârşitul unui proces foarte important pentru municipiul Timişoara. El a fost întârziat în mod nejustificat de fosta administraţie, dar reprezintă piatra de temelie a municipiului Timişoara pentru următorii zece ani şi acum este aproape de finalizare”. Jichici spune că planul are în vedere aspecte importante pentru oraş.

„Este un plan care încearcă să echilibreze într-un mod cât mai fericit nevoia de dezvoltare economică a municipiului Timişoara, dar şi spiritul conservării patrimoniului acestui oraş. Cred că este foarte important şi aici viziunea fundamentală care stă la baza PUG este aceea de a găsi soluţiile corecte din punct de vedere arhitectural şi istoric, pentru a pregăti devzoltarea oraşului nu numai pentru următorii zece ani de zile. După cum foarte bine ştiţi, Timişoara are câteva puncte slabe din punct de vedere urbanistic. Zona aproape în întregime nedezvoltată adiacentă căii ferate care străbate oraşul, nevoia de spaţiu verde care la nivelul anului 2012 a fost sub limita impusă de UE. Un alt element se leagă de eficientizarea traficului şi transporturilor la nivelul oraşului. Un element al discuţiei se referă la elementele importante precum pasajul Jiul sau Michelagelo. PUG aşează la nivel general abordarea legată de acest trafic”.

Jichici a mai spus şi că amenjarea unei linii de metrou nu este prevăzută în PUG, proiect care nu prevede acest tip de investiţii, dar că acesta permite orice fel de intervenţii în acea zonă. Consilierul local susţine că PUG ar putea fi aprobat până la finele anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.