Primăria Timișoara a rămas cu aproape 14.000 de pachete cu alimente de...

Primăria Timișoara a rămas cu aproape 14.000 de pachete cu alimente de la UE nedistribuite, dar nu le poate oferi tuturor celor care au dreptul să le primească. Care este motivul aberant

0
DISTRIBUIȚI

Alimente-UE

O timișoreancă, mamă a doi copii cu autism, a avut parte, în această dimineață, de o surpriză neplăcută în momentul în care a mers să ridice cele două pachete cu alimente de la Uniunea Europeană la care avea dreptul. Georgiana Boian a aflat, însă, cu stupoare, că nu poate primi alimentele dintr-un motiv absurd. Nu a ridicat pachetele în prima etapă, care s-a încheiat pe 15 februarie, astfel că nu beneficiază de redistribuire. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, pot primi pachete cu alimente suplimentar doar cei care le-au mai ridicat o dată, în prima etapă.

„Nouă nu ne-au fost distribuite cupoanele pentru alimentele de la Uniunea Europeană și ni s-a spus că cei fără cupoane trebuie să aștepte, pentru că vor ridica ultimii. Și am așteptat. Ca să aflu că se redistribuie alimentele de la Uniunea Europeană și noi nu avem dreptul pentru că nu am ridicat prima dată. Au dreptul doar cei care au mai luat alimente. De parcă nu ne-ar fi prins bine și nouă uleiul, zahăr și restul alimentelor”, spune revoltată Georgiana Boian.

autism03_resize

Contactat telefonic, Cosmin Dumitrescu, angajat în cadrul Direcției de Asistență Socială din Primăria Timișoara și coordonatorul programului de distribuire a alimentelor de la UE, a declarat pentru Pressalert.ro că femeia din Timișoara are dreptate.


„Am primit o adresă de la Prefectura Timiș care, la rândul ei, a primit-o de la Ministerul Fondurilor Europene, în care scrie faptul că pot primi pachete cu alimente suplimentar persoanele care au ridicat pachete în prima etapă. Etapa de distribuire a pachetelor s-a încheiat în data de 15 februarie. Noi am făcut o solicitare la București, în care am cerut să ni se dea voie să împărțim alimentele și persoanelor care nu le-au ridicat în prima etapă”, a explicat Cosmin Dumitrescu.

Aproape 14.000 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană pentru nevoiașii Timișoarei au rămas nedistribuite. În total, până în acest moment, au fost împărțite 27.000 de pachete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.