Un suspect în cazul asasinării lui Nemţov s-a sinucis în timp ce...

Un suspect în cazul asasinării lui Nemţov s-a sinucis în timp ce poliţia încerca să îl aresteze

0
DISTRIBUIȚI

nemtsov

Un bărbat suspectat că ar avea legătură cu asasinarea opozantului rus Boris Nemţov s-a sinucis la Groznîi, capitala republicii ruse Cecenia, aruncând o grenadă în timp ce poliţia încerca să îl aresteze, relatează agenţia Interfax, citată de site-ul Novinite.com, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse din poliţie, citate duminică de agenţia rusă de presă Interfax, bărbatul a aruncat o grenadă spre poliţiştii care veniseră să îl aresteze, după care a detonat o a doua grenadă care l-a ucis. Informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile ruse.

Autorităţile ruse au anunţat sâmbătă că au reţinut patru suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov, aceştia urmând să fie aduşi duminică în faţa tribunalului care va judeca cererea de arestare.

Măsurile de securitate au fost consolidate duminică la tribunalul Basmannîi din Moscova, unde zeci de jurnalişti aşteaptă ca suspecţii reţinuţi să fie audiaţi în vederea arestării, relatează Sputnik.


Zeci de dube de poliţie, autobuze şi camioane, precum şi agenţi de ordine au fost mobilizaţi în apropierea tribunalului.

Suspecţii reţinuţi sâmbătă sunt „Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unităţi a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, şi un alt bărbat care se afla cu el în maşină în acel moment. Anzor Gubaşev, care lucra la o companie privată de securitate din Moscova şi fratele său mai mic au fost de asemenea reţinuţi”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate din republica rusă Inguşetia, Albert Barahoiev, pentru RIA Novosti.

Zaur Dadaiev, care lucrează în poliţia din Cecenia de zece ani, şi Anzor Gubaşev locuiesc în capitala cecenă Groznîi, dar au fost reţinuţi în republica rusă Inguşetia, a declarat Barahoiev pentru agenţia TASS. El a precizat că Dadaiev a fost arestat în oraşul Magas, iar Gubaşev a fost arestat în timp ce se deplasa cu un autovehicul din oraşul Malgobek spre satul Voznesenovskaia, unde locuieşte mama sa.

După anunţul arestării lui Dadaiev şi Gubaşev, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă Vladimir Markin a declarat că suspecţii „reţinuţi sunt implicaţi în plănuirea şi executarea crimei”.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.