Veteranii de la Bega Blues Band pregătesc un nou material şi vor...

Veteranii de la Bega Blues Band pregătesc un nou material şi vor susţine un concert extraordinar la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

johnnybotaMelomanii timişoreni sunt aşteptaţi la un nou concert cu membrii trupei Bega Blues Band, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, luni 23 martie, de la ora 19.00, eveniment în cadrul căruia muzicienii vor interpreta şi câteva compoziţii inedite.

„Am pregătit un program special şi vom cânta şi câteva compoziţii inedite, ale mele şi ale lui Lucian Nagy: Brassica Oleraceea, Finkenstein Strut, Borangic de Mozambic, Soup a la Blues, State of Soul, Pagan Thracian Dance şi cîteva dintre hiturile noastre. Săptămâna vitoare vom pleca într-un turneu care include recitaluri în Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Alba Iulia şi Cluj, cu acest repertoriu, cu care vom imprima un nou CD, în luna iunie a acestui an.


Încă nu avem titlu pentru noul nostru album. Vom fi însoţiţi în turneu de un sunetist care lucrează la BBC, iar noul nostru album va fi masterizat în Anglia“, ne-a declarat Johnny Bota, din partea formaţiei Bega Blues Band.

Cea mai longevivă trupă de blues din oraşul nostru, Bega Blues Band, a aniversat în 2013 trei decenii de existenţă. Evenimentul a fost susţinut împreună cu orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, dirijată de maestrul Radu Popa, care a interpretat un program special, cu piese din genuri diferite: blues, jazz, rock, operă, simfonic, latino. Invitaţii speciali ai concertului aniversar au fost Moni Bordeianu (solistul vocal iniţial al celebrului grup Phoenix), Aura Twarowska (solistă a Operei din Viena), Alexandra Guţu (violoncelistă-solistă a Filarmonicii Banatul din Timişoara), Liviu Butoi (saxofonist de jazz) şi Mircea Bunea (chitarist de blues). Trupa a fost înfiinţată de regretatul Bela Kamocsa şi Johnny Bota şi a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, „Blues de Timişoara”. Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicala şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”.

Formaţia va concerta în formula Lucian Nagy (saxofon), Maria Chioran (voce), Toni Kühn (claviaturi), Johnny Bota (bass), Mircea Bunea (ghitară) şi Lică Dolga (tobe), iar intrarea la acest eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.