EXCLUSIV Suma SCANDALOASĂ, plătită pentru telefonul de serviciu al primarului Robu după...

EXCLUSIV Suma SCANDALOASĂ, plătită pentru telefonul de serviciu al primarului Robu după concediul în Dubai. Vezi explicaţia SFIDĂTOARE

4
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pnl (1)

Ultimul concediu petrecut de primarul Timişoarei în Dubai a însemnat achitarea de către municipalitate a unei facturi enorme pentru apelurile telefonice în roaming şi pentru traficul de date de pe telefonul mobil de serviciu al liberalului Nicolae Robu. Vă reamintim că primarul a fost plecat o săptămână alături de familie şi de colegul său nelipsit de concedii, vicepreşedintele PNL Timiş, Dumitru Dinulescu, patronul firmei Dinu Instal SRL, abonată la contractele cu fonduri publice, iar la întoarcere a anunţat că a fost inspirat de suporturile de flori pe care le-a văzut în Emiratele Arabe Unite.  Conform informaţiilor şi probelor deţinute de PRESSALERT.roPrimăria Timişoara a plătit doar pentru traficul de date şi apeluri telefonice în roaming din Serbia şi Emiratele Arabe Unite de pe mobilul lui Robu suma de 11.379 lei plus TVA, adică 14.109,96 lei, echivalentul a peste 3200 de euro.

În luna februarie, am făcut o solicitare Primăriei Timişoara, în baza legii privind liberul acces la informaţii de interes public, în care am solicitat să ni se comunice sumele plătite, lunar, în ultimul an, pentru numerele de telefon folosite de primar, viceprimari şi city manager. Folosindu-se de scuza legală că volumul de informaţii solicitat este foarte mare, ni s-a comunicat că vom primi răspunsul în 30 de zile. Răspunsul este unul în bătaie de joc, la solicitarea extrem de concretă a PRESSALERT.ro, Primăria Timişoara răspunzând că „municipiul Timişoara are încheiat un contract de telefonie mobilă cu un operator acreditat pe piaţă.


În cadrul contractului au fost încheiate mai multe tipuri de abonamente, atribuite în ordine ierarhică celor care beneficiază de numere de sim. Fiecare abonament are prevăzută o limită de minute şi internet precum şi roaming. Conform solicitării dumneavoastră vă comunicăm că pentru numerele de telefon a (sic!) persoanelor la care faceţi referire sunt alocate abonamente de tip BUSINESS RED ACCES PLATINIUM în valoare de 60 de euro pe număr de sim. Menţionăm că eventualele depăşiri, justificate, se compensează cu minutele nevalorificate de alte tipuri de abonamente”.

În timp ce angajaţii municipalităţii se chinuiau să scrie acest răspuns, s-a mai făcut o manevră pentru a se asigura că de acum încolo nimeni nu va mai putea obţine oficial care sunt valorile facturilor plătite din bani publici pentru Nicolae Robu – abonamentul acestuia a fost mutat de la Primăria Timişoara la Retim SA, societate unde administraţia locală deţine doar 50% din acţiuni şi care, extrem de important, nu este obligată să dea răspunsuri în baza legii privind liberul acces la informaţii de interes public. De asemenea, la două zile după ce am făcut solicitarea, primarul Nicolae Robu a transmis o nouă notă internă prin care-şi avertiza să nu dea informaţii decât cu aprobarea şefilor.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a comenta decontările enorme făcute pentru telefonul său de serviciu, Nicolae Robu a declarat că „în primul rând, nu am de unde să ştiu cât a fost factura pentru că mie nu îmi vine o factură individualizată pe numărul meu şi nu mă ocup de urmărirea acestor costuri. Asta în primul rând. Nu ştiu dacă a fost atât sau nu a fost, ce ştiu este că eu folosesc telefonul şi din România şi din străinătate ca să comunic cu cetăţenii. Comunic intens prin email cu aparatul primăriei, de asemenea comunic prin Facebook. De asemenea, mă ţin la curent cu ce se întâmplă urmărind pe web diverse site-uri şi aşa cred că este normal să facă orice om politic şi roaming-ul este foarte costisitor. Nu ştiu dacă factura se ridică la cât spuneţi dumneavoastră, după câte cunosc, dar s-ar putea să nu fiu bine informat, repet, nu este zona de care mă ocup eu, în primărie contractul este mult mai global şi există o anumită sumă care se plăteşte pentru un număr de telefoane, printre care este şi al meu. Nu cred că avem o anumită factură pe telefonul meu”. Legat de mutarea abonamentului său la Retim, Robu a comentat că „nu ştiu, nici nu ştiu dacă s-a întâmplat ce spuneţi dumneavoastră, că nu mă ocup de problema aceasta”.

4 COMENTARII

  1. Pe Robu nu il intereseaza nici factura si nici faptul ca banul public nu ii apartine.
    O data cind colaboram cu Universitatea Politehnica Timisoara , cind Robu era prorector l-am auzit cind spunea „Scrieti dv ceva acolo, ca prostii aia nu pricep” referindu-se la adversarii din cauza. Ceva cu imobilele din Traian Lalescu. Omul acesta are parerea ca toti sint prosti numai el este cel mai frumos, cel mai destept si cel mai smecher.
    Cred ca acum intelegeti de ce de ani de zile eu nu am nici o forma de respect fata de un om care sfideaza cetateanul de rind si care jigneste de cite ori deschide gura
    Imi aduc aminte cind se discuta de gafele Primariei din procesul cu Spitalul de copii cit de speriat era Robu in Primarie.

  2. Stiam de pe vremea cind cumnatul meu, asistent la Electro imi povestea ce fel de prorector au si ce salariu avea pe aceea vreme…..putin mai mult decit acesta factura telefonica, in timp ce asistentii asteptau ca milogii banii de la plata cu ora. Acest robu (cu r mic) nu da dovada de minima decenta si are mereu o atitudine sfidatoare. Lui ii trebuie roaming si facebook pe banii amaritilor de platitori de impozite, asta in conditiile in care, cu acei bani se putea renova un salon de spital , la Ascar , de exemplu. Dar….de la un om ca el nu te poti astepta la nimic decit figuri, facebook, metrou in Timisoara in conditiile in care strazile sunt pline de gropi si trecerile peste liniile de tramvai sunt adevarate capcane pentru soferi.Sper ca si vopseaua de par si fixativul Wella pe care il foloseste sunt tot decontate de Retim, la fel ca si mercedesul cu care se plimba. Acest om nu are pic de demnitate si bun simt.In primarie are um Apple TV HD de 3000 eur , probabil nu vede bine pe un monitor de 100 eur, facebook-ul. Pacat ca a ajuns primar, stie ca nu mai are nici o sansa a doua oara asa ca se da pe roaming si facebook pe banii….cetatenilor mult prea ingaduitori cu fanteziile acestui….fanfaronar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.