Primăria Timişoara a semnat contractul pentru proiectul de management al traficului. Care...

Primăria Timişoara a semnat contractul pentru proiectul de management al traficului. Care e termenul de finalizare şi ce le promite primarul Nicolae Robu şoferilor teribilişti

0
DISTRIBUIȚI

lucrari strada cluj trafic (3)

Veşti bune pentru Timişoara. Edilul şef Nicolae Robu a declarat că „ieri am semnat contractul pentru implementarea proiectului Trafic management, controlul computerizat al semafoarelor din municipiul Timişoara. Este ultimul proiect pe care îl avem cu finanţare din fonduri europene şi mă bucur că avem premise să putem raporta că avem rata de succes de 100% în implentarea de proiecte europene şi în plus avem foarte multe în jur de 40. Câştigătorii licitaţiei au fost Swarco Traffic România, lider de asociere şi firmele SC Avitech SRL şi SC Swarcomizar SPA. Contracul a fost semnat pentru suma de 19.960.000 plus TVA.

„Din timpul de implementare a proiectului cea mai mare parte s-a consumat din cauza litigiilor.


Am cerut liderului de proiect ca asumarea să fie pe o perioadă mai mică decât cea prevăzută în contract. Swarco Traffic a acceptat o perioadă de şapte luni de la data semnării contractului. Termenul iniţial era 12 luni. Mă bucur foarte mult că am găsit receptivitate la cei de la Swarco Trafic, care au înţeles că e necesar să nu pierdem această oportunitate de finanţare europeană şi că au acceptat comprimarea termenului la şapte luni”, a spus Robu.
Cu toate că cele mai multe contestaţii au fost depuse chiar de firma câştigătoare, edilul a menţionat că „noi suntem corecţi, lucrăm cu cine a câştigat la licitaţie.(…) Dincolo de orice supărări în administraţie şi în exercitarea de responsabilităţi publice trebuie să fim obiectivi şi să respectăm legea înainte de orice şi procedând astfel am ajuns fără nicio supărare la semnarea contractului”.

Sistemul va presupune crearea unui centru comandă integrat supraveghere video, semaforizarea a 44 intersecţii noi, modernizarea a 90 de intersecţii, supraveghere video a 134 de intersecţii cu 230 de camere video de supraveghere, care vor fi instalate în intersecţii. În oraş vor fi 13 radare de informare, 13 panouri cu afişare numerică, 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu şi 17 panouri de afişare de diverse mesaje. Robu a mai adăugat că în curând în Timişoara şoferii care conduc cu viteză excesivă şi care crează probleme în trafic vor fi nevoiţi să se cuminţească fiind, dacă nu, detectaţi de noile sisteme şi amendaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.