Primarul Robu face o nouă SCHIMBARE în Piaţa Libertăţii. Ce vrea să...

Primarul Robu face o nouă SCHIMBARE în Piaţa Libertăţii. Ce vrea să mute pe strada Mărăşeşti

0
DISTRIBUIȚI

piata-libertatii-de-sus

Un nou element important va dispărea din Piaţa Libertăţii. Anunţul a fost făcut marţi de edilul şef Nicolae Robu, care a informat că vrea să mute un element inportant din piaţă pe strada Mărăşeşti. Acesta a declarat că „vreau să mutăm statuia lui Decebal din Piaţa Libertăţii. Monumentul este eclipsat de monumentul central, care e mult mai maiestuos şi care mereu va fi în prim-plan. Statuia lui Decebal va rămâne mereu neobservată. Eu am făcut câteva sondaje improvizate între diverse grupuri de cetăţeni. Ştiaţi că în Piaţa Libertăţii există stauia lui Decebal, majoritatea s-au uita la mine şi au spus că unde e. Ea era mascată până acum şi de arbori, dar este mascată de monumentul mult mai impunător din centrul pieţei.


Un alt argument este că Decebal a trăit într-o altă perioadă istorică decât cea legată de Piaţa Libertăţii. (…) În noul aranjament nu e potrivit să rămână în continuare acolo statuia lui Decebal”.

Mai mult, edilul şef a realizat deja un proiect care prevede mutarea statuii şi spune că prin ducerea ei într-o nouă locaţie aceasta va fi pusă şi mai bine în valoare. Ce doresc să facem este ca arhitectul şef să analizeze ideea să mutăm această statuie tot în dreptul clădirii Centrului Militar pe strada Mărăşeşti unde nu există nimic şi să facem un complex cu statuile lui Burebista şi Traian. Sunt cei trei înaintași iluștri ai noştri din Antichitate şi trebuie să îi avem în vedere cu tot respectul cuvenit. La fel doresc să se întâmple şi această mişcare. Va arăta mai bine şi Piaţa Libertăţii şi Decebal va fi scos în evidenţă mult mai bine alături de predecesorul său Burebista şi de Traian”, a detaliat edilul. Momentan proiectul nu va fi supus la vot în plenul CLT, însă edilul este optimist că ideea sa va fi receptată şi aplicată fără probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.