S-a lăsat cu leșin la Târgul Liceelor Timișene de la Casa Tineretului....

S-a lăsat cu leșin la Târgul Liceelor Timișene de la Casa Tineretului. Elevii, „vrăjiți” cu gogoși și ședințe de machiaj de unele școli FOTO

0
DISTRIBUIȚI

targul liceelor timisene
Aproape 4.000 de elevi de clasa a VII-a și a VIII-a sunt așteptați, astăzi, la Casa Tineretului din Timișoara, unde are loc o nouă ediție a evenimentului Târgul Liceelor Timișene – târg al ofertelor educaționale. Peste 40 de licee de stat și particulare din Timișoara și județul Timiș participă la acțiune în speranța că vor reuși să atragă cât mai mulți elevi spre școlile lor.

Târgul s-a deschis în jurul orei 10.00, iar o oră mai târziu Casa Tineretului a devenit neîncăpătoare. Din cauza aglomerației, unei eleve de la Liceul Sportiv „Banatul” i s-a făcut rău și a leșinat, astfel că o echipă de medici de pe Ambulanță i-a acordat îngrijiri. „A fost înghesuială la deschidere, pentru că prima serie de elevi nu a apucat să plece și a sosit cea de-a doua. Până la ora 16.00, sunt așteptați să vină constant elevi”, a precizat, astăzi, Simona Jugariu, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, unul dintre organizatorii Târgului Liceelor Timișene, care în acest an a ajuns la ediția a XIV-a.

IMG_9286Pentru a-i atrage pe elevi, reprezentanții liceelor le-au oferit celor interesați informații cu privire la oferta educațională proprie, dar au venit și cu lucruri inedite prin care să capteze atenția părinților și copiilor care au trecut pragul evenimentului.


Astfel, cei de la Liceul Alimentar din Timișoara le-au oferit participanților gogoși și cornulețe pe care le-au realizat chiar în Casa Tineretului, cei de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” le-au oferit fetelor ședințe de machiaj, iar un elev de la Liceul Tehnologic Jimbolia a făcut pe DJ-ul și a mixat muzică.

„Evenimentul se adresează în special elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, precum și părinților acestora, oferindu-li-se astfel posibilitatea să cunoască specificul fiecărui colegiu/liceu în vederea unei alegeri documentate la finalizarea studiilor gimnaziale”, transmit organizatorii evenimentului. Târgul Liceelor Timișene se desfășoară, astăzi, la Casa Tineretului, până la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.