Un șofer RUPT de beat a fost la un pas de a...

Un șofer RUPT de beat a fost la un pas de a provoca o tragedie în Timișoara. Vezi VIDEO cu vitezomanul abia ținându-se pe picioare, imediat după accident

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-26807638">

accidentdorobantilor (1)

Un accident de circulație a tulburat în această seară liniștea locuitorilor din zona Modern. Un șofer care circula pe calea Dorobanților, a intrat cu viteză în intersecția cu bulevardul Simion Bărnuțiu și, încercând să facă stânga spre oraș, a pierdut controlul asupra volanului și a ieșit în decor pe spațiul verde aflat în apropierea intersecției.

Bolidul ieșit de pe șosea a atins o Dacia Solenza și a lovit în plin un Renault Laguna, parcat pe trotuar, pe care l-a împins mai bine de 10 metri pe spațiul verde. „Eram lângă un magazin aflat în zonă. La un moment dat mi-a atras atenția șoferul unui Opel de culoare gri, aflat la semafor, care claxona încontinuu și tura motorul. În fața lui se afla altă mașină. În momentul în care s-a făcut verde și mașina din fața sa s-a pus în mișcare, acesta a accelerat cu putere și a întors brusc de volan, în partea stângă către Simion Bărnuțiu. Nu a mai ajuns pe stradă, ci pe spațiul verde aflat lângă intersecție. În drumul său a lovit două mașini, iar pe una dintre ele, aflată parcată pe trotuar, a târât-o zeci de metri”, ne-a explicat un martor aflat la fața locului.

Toată scena a avut loc în fața a doi tineri care se plimbau pe trotuar. În momentul în care cei doi au ajuns în dreptul Daciei Solenza au văzut cum Renault-ul zboară de pe trotuar. Norocul a fost acela că cei doi s-au îndepărtat imediat de autoturisme și nu au fost răniți.

Șoferul care se face vinovat de producerea accidentului se afla într-o evidentă stare de ebrietate și nu a putut să iasă din mașină până când niște tineri care se aflau în zonă s-au apropiat să vadă dacă nu a pățit ceva. Deși impactul a fost unul puternic, tânărul nu a fost rănit. Când martorii au deschis ușa mașinii, șoferul a încercat să își sune prietenii să ceară ajutor, însă le-a dat indicații greșite: „Sunt la poliție. Hai să mă iei”.

În cele din urmă, la fața locului au ajuns prietenii șoferului, dar și polițiștii. In momentul în care a fost întrebat de oamenii legii unde îi sunt actele, acesta a răspuns. „Nu știu. Poate sunt acasă. Nu mai știu nimic”. Polițiștii au găsit în mașină și actele, dar și două pachete cu țigări, o doză de bere, o sticlă de votcă și una de rom. „Am băut acasă. Unde să beau? Așa e când te părăsește”, le-a spus șoferul polițiștilor.

Întrebat de ce s-a urcat la volan în această stare acesta a răspuns că „din dragoste”. Tânărul de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia.

Anunțați de cele întâmplate, proprietarii Daciei Solenza au coborât să vadă despre ce este vorba. „Ne-a spus un vecin că a avut loc un accident și că s-ar putea ca mașina noastră să fie distrusă. Proprietarul Renault-ului probabil stă peste drum. Având în vedere că nu sunt parcări a lăsat mașina aici. Nici nu știe ce s-a întâmplat”, au spus aceștia.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cum s-a produs nefericitul eveniment, iar pe numele șoferului va fi deschis un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.