Weekend de folk cu două concerte Pragu’ de Sus la Timişoara

Weekend de folk cu două concerte Pragu’ de Sus la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

pragudesusDupă ce recent au susţinut un concert extraordinar la Porto Arte, muzicienii care alcătuiesc formaţia Pragu’ de Sus au pregătite două noi ieşiri în faţa publicului local, la sfârşitul acestei săptămâni.

Vineri, 1 mai, formaţia care a editat până acum trei albume discografice va susţine un concert în Josefin Pub, cu începere de la ora 21.00, urmând ca a doua zi, sâmbătă, 2 mai, muzicienii să cânte în Piaţa Victoriei, în deschiderea concertului care aniversează 60 de ani de la prima emisiune a Radio Timişoara, unde vor mai cânta Holograf, The Wizards (cel mai tânăr grup pop-rock din Timișoara) şi Corso (Arad).

În luna decembrie a anului trecut, Pragu’ de Sus a aniversat zece ani de existenţă printr-un concert deosebit, care a avut parte şi de invitaţii speciali Mircea Vintilă şi Maria Răducanu.


Cariera trupei a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”. Înființată de Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, Pragu’ de Sus a rămas, timp de un deceniu în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Repertoriul abordat cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care peste 30 sunt compoziții proprii. Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții. Proiectele trupei au atras și muzicieni timișoreni, Horea Crișovan fiind prezent pe ultimele două albume Pragu’ de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.