Primăria Timișoara a lăsat fără internet Universitatea de Vest și Universitatea Politehnică....

Primăria Timișoara a lăsat fără internet Universitatea de Vest și Universitatea Politehnică. Care a fost motivul

2
DISTRIBUIȚI

Deschiderea circulatiei pe Parvan intersectia cu Michelangelo  20 Decembrie 2014 05

Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, dar și o parte din complexul studențesc timișorean au rămas fără internet după ce ultimele cabluri aeriene rămase în zona noului pasaj Michelangelo au fost tăiate miercuri seara.

„De câteva săptămâni am reluat apelurile către diverşi operatori de servicii prin fibră optică să îşi ducă cablurile în subteran, li s-au făcut notificări, am cerut să fie contactaţi telefonic direct, au întârziat trei ani, i-am atenţionat să îşi ducă cablurile în subteran altminteri suntem obligaţi să le tăiem. Ne pare rău pentru clienţii lor, dar răspunderea în faţa clienţilor o au ei.


În zona Michelangelo noi am avut stabilit că ducem şi cablurile în subteran, am sunat personal cu rectorii, le-am spus să îşi facă verificările şi dacă au cumva fibră optică să o ducă în subteran, că noi suntem obligaţi să intervenim. Mi-au confirmat ambii conducători că nu au cabluri. În momentul de faţă am văzut că a fost tăiată fibra optica a Vodafone, singurul operator care nu a respectat legea”, a spus Robu.

Edilul şef susţine că nu ştie cine a tăiat cablurile, dar spune că dacă firma Vodafone nu se va conforma va fi dată în judecată pentru ocuparea abuzivă a domeniului public. „Mi se pare că se întrec limitele de nesimţire prin aceste atitudini. Eu sunt în slujba cetăţenilor, nu a Vodafone sau a altora”, a mai completat edilul.

Conducerea Universității de Vest a confirmat faptul că instituția nu a avut conexiune la internet pe tot parcursul zilei de joi, însă nu cunoșteau motivul, în timp ce rectorul Politehnicii era la curent cu faptul că au fost probleme cu internetul „din cauza unor fire tăiate”. (Adriana Mîț)

Problema a fost semnalată, aseară, și de un cititor PRESSALERT.ro, care ne-a scris că tăierea cablurilor a dus la „paralizarea multor operatori de internet și telefonie fixă ce tranzitau acest tronson de legătură. Universitatea de Vest este blocată din punct de vedere al internetului, Universitatea Politehnica (nodul RoEDU in TM) functioneaza pe o legatură de backup foarte slab, iar mulți alți operatori se chinuie în acest moment să își repare conexiunile”.

2 COMENTARII

  1. Miercuri seara la 8.30 au taiat fibrele angajatii RATT care erau cu unii de la primarie . Eram acolo pentru ca am fost anuntati la 19.00 ca o sa se taie toate fibrele….Robu’le esti un nesimtit ca nu recunosti ca nu ai trimis nici o scrisoare de avertizare sau instiintare telefonica catre provideri. Gesturi de rahat…imi pare rau ca te-am votat …..NESIMTITULE

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.