De ce nu vor merge NICIODATĂ pe drumurile publice minibus-urile lui Robu...

De ce nu vor merge NICIODATĂ pe drumurile publice minibus-urile lui Robu și cum spera edilul să FENTEZE legea

1
DISTRIBUIȚI

20_resize minibus electric

Indiferent dacă vor ajunge la Muzeul Satului Bănățean sau dacă vor face mini-curse pe strada pietonală și prin Piața Libertății, minibus-urile turistice ale lui Robu rămân o investiție păguboasă. 30.000 de euro s-au cheltuit de la bugetul local pe o mare țeapă pe care adminstraâia publică timișoreană și-a luat-o de la partenerii din Ungaria. Minibus-urile sunt neînmatriculabile în Uniunea Europeană, iar ungurii, membri UE, știau foarte bine ceea ce vând. Însă le-au fluturat timișorenilor prin față certificate de înmatriculare a minibusurilor drept ”vehicule lente”, și le-au vândut. Nu au spus că vor putea rula eventual pe aleile din parcuri, nicidecum pe străzi.

Între timp directorul Muzeului Satului Bănățean, Dan Radosav, spune că ar putea da o utilitate păguboaselor vehicule încete și fără centuri sau pereți de siguranță, că acestea pot face ture printre căsuțele țărănești și măgari.

Vă reamintim că Robu voia ca minibus-urile să transporte turiștii prin zonele istorice ale orașului.


„Veți vedea că vor avea foarte mare trecere. Vor fi folosite pentru tururi ale orașului. Sunt producții chinezești, asamblate în Ungaria. Cursele vor fi contra cost și vor fi gestionate de RATT”, se lăuda Robu, în 2014. Nici după un an, edilul a aflar de la oficialii RAR că minibus-urile sunt neînmatriculabile. Ideea primarului, spun sursele noastre a fost să le înmatriculeze măcar în Bulgaria, dacă în România, nici cu derogare de la Ministerul Transporturilor, acestea nu pot fi înmatriculate; uitând că și această țară se supune acelorași reglementări comunitare.

„Sunt vehicule care nu se supun omologării, deoarece nu corespund normativelor UE privind circulația pe drumurile publice. În speță, în UE nu se pot omologa deoarece au o viteză ce nu depășește 25km/h. Pe de altă parte, ele arată ca niște mini-care ce se folosesc pe litoral, nu corespund nici din punctul de vedere al siguranței rutiere, locurile pe băncuțe nefiind prevăzute cu centuri de siguranță”, a explicat Ruxandra Niță, ofițerul de presă al RAR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.