EXCLUSIV „De fiecare dată, după ce cântăm la Timişoara, ne trezim cu...

EXCLUSIV „De fiecare dată, după ce cântăm la Timişoara, ne trezim cu o mahmureală teribilă“, spun membrii formaţiei bosniece Dubioza Kolektiv, înaintea apariţia la Revolution Festival VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dubiozaDubioza Kolektiv, trupa care a fost caracterizată drept „cei mai zgomotoşi, dar şi cei mai creativi critici ai societăţii contemporane balcanice”, va susţine un concert extraordinar la Timişoara în cadrul Revolution Festival, care va avea loc în 30 şi 31 mai la Muzeul Satului. Muzicienii de la Dubioza Kolektiv au cucerit deja România cu câteva show-uri fabuloase şi au susţinut până acum două concerte în oraşul nostru, la festivalurile IRAF şi Sabotage. Trupa reprezintă unul dintre cele mai în vogă şi mai explozive live-act-uri balcanice ale momentului şi a câştigat secţiunea Best Adria Act în cadrul premiilor MTV Europe. Muzica lor, recunoscută ca o adevărată “voce” a Bosniei, a atras deja atenția unor canale media de renume ca BBC și Time Magazine. Atât soundul lor plin de forță, cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngrădirii libertăţii personale, dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei. „Venim pentru a treia oară la Timişoara, după ce am cântat în 2010 la IRAF şi în 2013 la Sabotage Festival.  De ambele dăţi am avut un public minunat şi un feedback extraordinar. Oamenii din Timişoara sunt foarte pasionaţi atunci când vine vorba de muzică şi ne face o deosebită plăcere să simţim energia publicului atunci când suntem pe scenă. Am cântat de mai multe ori la festivalul EXIT şi sperăm ca atmosfera să fie incendiară şi la Revolution Festival. Line- up – ul festivalului de la Timişoara este foarte bun şi suntem siguri că lumea se va distra de minune“, ne-au declarat membrii formaţiei. Dubioza Kolektiv a editat până acum şase albume, cel mai recent dintre ele fiind Apsurdistan.

Formaţia a fost nominalizată la secţiunea cel mai bun album independent al anului de către IMPALA (Organizaţia Companiilor de Muzică Independente Europene), alături de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National. De-a lungul anilor, trupa a susţinut concerte în cadrul unor festivaluri renumite ca Sziget Festival, Exit Festival, Eurosonic Festival, Balkan Trafik Festival, Socha Reggae Riversplash Festival, Real Beat Festival, Fusion Festival, Dirty Old Festival sau Topvar Rock Festival. Sound-ul lor este o combinaţie reuşită de dub, reggae, hard core şi etno bosniac.


„Dubioza Kolektiv există de peste zece ani şi în mod natural lucrurile au evoluat în această perioadă. Am scos şase albbume până în prezent şi ar fi plictisitor dacă am repeta aceleaşi formule. Încercăăm să experimentăm lucruri noi atât în privinţa textelor cât şi la linii melodice, deci întotdeauna oamenii care vin la concertele noastre au parte de surprize. Următorul nostru album numit Happy Machine va fi scos în toamna acestui an. Vom cânta o serie de piese de pe următorul nostru disc la Revolution Festival“, au precizat membrii trupei.

Concertul celor de la Dubioza Kolektiv la Timişoara va avea loc sâmnbătă 30 mai de la ora 22.30 la scena Music Guru. „De fiecare dată după ce am cântat la Timişoara, ne-am trezit cu o mahmureală teribilă. Şi asta pentru că  am avut parte de o energie deosebită din partea publicului. Care s-a menţinut şi la after – party, după concert. Drept urmare, a doua zi ne-am trezit mahmuri. Vrem să transmitem publicului timişorean să fie blânzi cu noi la after – party fiindcă trebuie să plecăm dimineaţa devreme“, au mai adăugat membrii trupei. Revolution Festival este organizat de creatorii Festivalului EXIT din Serbia și ai Festivalului Sea Dance din Muntenegru.  Printre cele peste o sută de nume care vor urca pe cele şase scene se numără Noisia, Sabaton, DJ Fresh, Modestep, DJ Marky featuring Stamina MC, Partibrejkers, Rahmanee, Eyesburn, Implant pentru Refuz şi mulţi alţii. Biletele pentru Get EXITed! Revolution Festival se pot comanda online la myticekt.ro şi eventim.ro sau la librăria DIVERTA EUGEN BARBU TIMISOARA (Str Demetriade, nr 1, etaj 1, Iulius Mall). Mai multe informaţii despre acest eveniment se găsesc la revolutionfest.ro şi pe pagina de Facebook a Get EXITed! Revolution Festival. Posesorii unui bilet pentru festivalul EXIT au intrarea liberă la Get EXITed! Revolution Festival. Trebuie doar să prezinte aceste bilete la Muzeul Satului din Timișoara, în 30 și 31 mai. PRESSALERT.ro îți oferă șansa de a câștiga unul din cele șase seturi de câte 2 bilete pentru toată perioada Revolution Festival, care se va desfășura în perioada 30-31 mai , la Muzeul Satului din Timișoara.

PRESSALERT.ro îți oferă șansa de a câștiga unul din cele șase seturi de câte 2 bilete pentru toată perioada Revolution Festival, care se va desfășura în perioada 30-31 mai , la Muzeul Satului din Timișoara. Cei care doresc să intre în concurs trebuie să dea like paginii de Facebook a PRESSALERT și să se înscrie la Newsletter împreună cu un prieten, iar apoi să trimită un mail pe redactia@pressalert.ro cu subiectul „Concurs Revolution”, care să conțină numele conturilor de Facebook și adresele de mail înscrise pentru newsletter. Înscrierile se pot face până în data de 28 mai a.c., ora 24, urmând ca în 29 mai să fie anunțați câștigătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.