O amplă rețea de trafic cu prostituate provenite din România, destructurată în...

O amplă rețea de trafic cu prostituate provenite din România, destructurată în Franța

1
DISTRIBUIȚI

TOPSHOTS-FRANCE-MEDIA-POLICE

O amplă rețea de prostituate tinere provenite din România care erau obligate să facă așa-numite ‘sex-tururi’ în marile orașe din Franța a fost destructurată marți de Oficiul central francez pentru combaterea traficului cu ființe umane (OCRTEH), relatează AFP și portalul valeursactuelles.com.

Rețeaua exploata peste patruzeci de femei, care erau obligate să facă ‘sex-tururi’ în diferite orașe din Franța și din străinătate.


Ele veneau în Franța cu viză turistică, potrivit poliției, pentru a nu atrage atenția, și se deplasau uneori în funcție de mari manifestări sau întâlniri sportive.

Potrivit sursei, o anchetă a fost întreprinsă de poliția franceză și de cea română, în colaborare cu Europol și Eurojust, ceea ce a permis arestarea a 27 de persoane România și a altor trei în Franța. Ancheta a fost deschisă în 2012.

Profitul rețelei a fost evaluat la circa patru milioane de euro în doi ani, bani care au fost investiți, potrivit anchetei, în bunuri imobiliare, localuri de noapte sau mașini de lux în România. Fiecare tânără aducea lunar proxenetului său circa 8.000 de euro.

Rețeaua era bine organizată. Pe site-uri specializate erau postate anunțuri despre prezența de prostituate în mari orașe franceze, precum Bordeaux, Lyon, Paris, Marsilia, Aix-en-Provence sau Grenoble. Clienții puteau astfel să se întâlnească cu prostituatele în hoteluri de la periferia orașelor respective.

Șeful rețelei de prostituție se ocupa dintr-o închisoare din România de organizarea acestor așa-numite ‘sex-tururi’.

Cincizeci și cinci de percheziții au fost desfășurate în cadrul acestei operațiuni, pentru care au fost mobilizați peste 300 de polițiști români și trei procurori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.