Licitația pentru construirea căminului de lux al Universității de Vest din Timișoara,...

Licitația pentru construirea căminului de lux al Universității de Vest din Timișoara, plină de surprize. Ce spune rectorul Marilen Pirtea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marilen pirtea la pressalert (7)

Căminul de lux al Universității de Vest din Timișoara, care ar fi trebuit să fie realizat în Complexul Studențesc cu bani de la Guvern, nu va fi terminat prea curând. Asta după ce Guvernul a alocat doar 1,5 milioane de lei, iar în total ar fi nevoie de 16 milioane de euro. Totuși, înainte ca Ministerul Educației să „uite” să mai aloce bani pentru realizarea căminului, au apărut o serie de probleme.

Firma Marrati Construcții, abonată la contractele cu statul sau cu instituțiile publice, a câștigat o licitație controversată, iar după ce a primit 900.000 de lei ca să sape fundația viitorului cămin, a intrat în insolvență. După ce firma Marrati a sucombat, de șantierul căminului de lux a ajuns să se ocupe o companie pierzătoare la licitație, și anume Tehnodomus, care, culmea, se angaja să facă aceleași lucrări ca Marrati, însă cu 1,5 milioane de euro mai puțin, a dezvăluit realizatorul PRESSALERT LIVE, jurnalistul Dragoş Boţa.

„La orice licitație, fiecare firmă participantă trebuie să depună niște acte, iar dosarul este avizat dacă sunt toate piesele aferente, apoi trece în etapa următoare de licitație.


Marrati și celelalte firme descalificate au avut vicii de piese inexistente sau alte astfel de probleme și atunci a fost luată firma cu prețul cel mai mic. Universitatea de Vest din Timișoara a primit, în total, de la minister, doar 1,5 milioane de lei pentru această investiție, din care am virat 900.000 de lei firmei Marrati pentru săpăturile făcute acolo. Deci UVT a plătit mai puțin decât a avut estimat pentru lucrările efectuate”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară.

Moderatorul emisiunii a dezvăluit însă un lucru cel puțin interesant. Și anume faptul că deși Universitatea de Vest din Timișoara are propriul departament dedicat serviciilor publice, instituția a apelat la o firmă care să asigure consultanța în achiziții. „Am încercat să apelăm la profesioniști mult mai bine pregătiți în acest domeniu. Ne-am dorit să avem siguranța că există profesioniști care își asumă toată procedura, nu vorbim doar de caietul de sarcini, ci de toată procedura”, a mai precizat Marilen Pirtea. Rectorul UVT nu a putut explica de ce căminul a fost reproiectat pentru 660 de locuri de cazare, în condiţiile în care, iniţial, a fost proiectat pentru 1200 de locuri, conform unei hotărâri de guvern din 1999, susţinând că este vorba de cifre vechi ale Ministerului Învăţământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.