Primele terenuri de padel, jocul cu rachetă cel mai popular în Spania,...

Primele terenuri de padel, jocul cu rachetă cel mai popular în Spania, lângă Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

padel 1

Timișorenii pot practica, din această săptămână, un nou sport la standarde internaționale – padel, jocul cel mai popular cu racheta din Spania. Padelul se joacă pe terenuri asemănătoare celor de tenis, dar de dimensiuni mai mici, cu palete fără corzi și cu mingi puțin mai mici decât cele de tenis de câmp. Sportul padel a luat naştere pe navele britanice ce navigau pe mare, în jurul anului1890, ca modalitate de distracţie pentru pasageri, fiind redescoperit în anul 1962 de un mexican, Enrique Corcuera, care a definit regulile jocului, dimensiunile terenului şi i-a dat numele cunoscut astăzi. În 1968, padel-ul ajunge în Europa, mai exact în orasul Marbella din sudul Spaniei, continuând să devină cunoscut în Argentina şi mai apoi în Brazilia, Italia şi Franţa.


Popularitatea sa explodează în anul 2005, odată cu apariţia primului turneu profesionist de padel. Este un sport de echipă, iar marele avantaj este că îl poți practica fără a fi nevoie de o condiţie fizică specială sau o tehnică avansată,  cuvântul de bază fiind dinamismul. Eegulile generale sunt, în principiu, la fel cu cele din tenis. Modul de punctare este similar, iar tehnicile de joc sunt apropiate. Ceea ce diferențiază padelul este suprafața de joc, mai redusă, care impune un ritm de joc mai alert. Padel-ul este un sport care are multiple beneficii pentru sănătate.

Cele două terenuri de padel în aer liber, care au fost construite, la ieșirea din Timișoara, pe Calea Aradului, la Baza Constructim, fac parte dintr-un complex care cuprinde și un teren de fotbal acoperit și terenuri de tenis cu zgură. Terenurile de padel sunt omologate la standarde internaționale și pot găzdui inclusiv campionate.  Până la sfârşitul lunii, accesul la toate terenurile şi facilităţile bazei sportive este gratuit, fiind nevoie doar de o programare la info@padelcenter.ro. Accesul se face fie de pe E 671, şoseaua Timişoara – Arad în dreapta, fie din Dumbrăviţa – strada Bucureşti – strada Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.