Street Delivery Timișoara se pregătește să ocupe o nouă stradă din oraș....

Street Delivery Timișoara se pregătește să ocupe o nouă stradă din oraș. Cum poți înscrie și tu un proiect

0
DISTRIBUIȚI

street delivery

Street Delivery Timișoara, eveniment de urbanism, arhitectură și arte inițiat de Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești, aflat la cea de-a noua ediție, și-a propus ca temă în acest an „Amprenta de carbon” și așteaptă propuneri de proiecte până în data de 31 mai. Street Delivery este prototipul unui micro-univers urban, al străzii valorificate ca bun public, așa cum ar trebui ea să fie, și dorește să responsabilizeze participanții pentru a contribui la înfrumusețarea orașului.

Propunerea pentru acest an vizează o schimbare reală a felului în care este privită încălzirea globală prin oferirea unor soluții pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului și oamenilor, prin reducerea producției de deșeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spațiilor verzi, alternative de transport sau reducerea emisiilor de noxe și a nivelului de praf.


Început pe o stradă, proiectul ar urma să se extindă, treptat, în întregul oraș.

Proiectele propuse trebuie să respecte tema, să ofere soluții posibile pe termen lung, să implice și să responsabilizeze comunitatea în transformarea orașului și să nu conțină elemente comerciale. Street Delivery dorește să creeze spații publice de dezbatere a greșelilor pe care oamenii le săvârșesc prin acțiuni dintre cele mai banale precum lumina aprinsă fără rost, pungile de plastic inutile, folosirea excesivă a mașinii, aruncarea gunoiului la întâmplare, tăierea iresponsabilă a copacilor sau, și mai imoral, profitul care se realizează din adevărate crime ecologice. Propunerile pot fi înscrise completând un formular AICI.

Coordonatorul proiectului este Diana Petruț, reprezentant al Fundației Cărturești. Rezultatele selecției proiectelor înscrise vor fi anunțate până în 4 iunie. Evenimentul este programat pentru perioada 12 – 14 iuni și va avea loc pe bulevardul C. D. Loga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.